Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ για την ψήφο των μεταναστών

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον αποκλεισμό των μεταναστών από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Την αντίθεσή τους για την τρπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που καταργεί το νόμο Ραγκούση εξέφρασαν σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ στρέφοντας μάλιστα τα πυρά τους στο ΠΑΣΟΚ που υποστηρίξει ότι “η συγκεκριμένη αλλαγή είναι αναγκαία, λόγω αμετάκλητης απόφασης του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την συμμετοχή στο εκλογικό σώμα κατηγοριών ψηφοφόρων που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια”.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ δεν πείστηκαν από την συγκεκριμένη απάντηση του Κινήματος, ενώ και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει ενστάσεις για το ίδιο ζήτημα. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η επίμαχη τροπολογία συνιστά “συντηρητική αναδίπλωση και υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας από την κυβέρνηση Σαμαρά”.

Για οχύρωση του ΠΑΣΟΚ πίσω από τις αποφάσεις του ΣτΕ κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ τονίζοντας όμως πως παρόλα αυτά δεν μπορεί να γίνει απόκρυψη της “διολίσθησης του σε συντηρητικές πολιτικές”. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά “η υποστήριξη εκ μέρους του, της τροπολογίας που στερεί στους μετανάστες το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι συνιστά δημοκρατική υποχώρηση”.