Συναυλία με το έργο του Γ.Σεφέρη «Σαλαμίνα της Κύπρος»

Συναυλία για την Κύπρο, με το έργο του Γιώργου Σεφέρη «Σαλαμίνα της Κύπρος», διοργάνωσε την Κυριακή η Πρωτοβουλία «Έτος Κύπρου 2014», σε συνεργασία με την ελληνική δημόσια ραδιοτηλεόραση ΝΕΡΙΤ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συναυλία δόθηκε στο στούντιο της ΝΕΡΙΤ, στην Αθήνα, με αφορμή τα 40 χρόνια από το πραξικόπημα, την εισβολή και κατοχή.

Προστίθεται ότι η Πρωτοβουλία, που έχει συγκροτηθεί από προσωπικότητες του ευρύτερου πολιτικού φάσματος, του πνευματικού κόσμου, του χώρου της Αυτοδιοίκησης, στελέχη συνδικαλιστικών, φιλειρηνικών και άλλων κοινωνικών οργανώσεων, έχει ως στόχο την ανάδειξη της ουσίας του Κυπριακού και τη δημιουργία ενός νέου διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης με το λαό της Κύπρου, Ε/κ και Τ/κ.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απεύθυναν η Μορφωτική Σύμβουλος της Κυπριακής Πρεσβείας Μαρία Παναγίδου, ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Έτους Κύπρου» Πάνος Τριγάζης, ο Αναπλ. Πρόεδρος της «Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας-ΟΚΟΕ» Λοϊζος Λοϊζος και ο Χρήστος Αναστασίου της κίνησης «Αμμόχωστος η Πόλη μας».