Συναντήσεις Υπουργού οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη στην Ουάσιγκτον

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, θα έχει σήμερα στις 11 το πρωί, στην Ουάσιγκτον συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιού.

Ο  υπουργός Οικονομικών που βρίσκεται από τη Δευτέρα στην αμερικανική πρωτεύουσα, είχε χθες σειρά συναντήσεων με αμερικανούς αξιωματούχους και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε στο Λευκό Οίκο με το σύμβουλο του αμερικανού προέδρου για θέματα διεθνούς οικονομικής ασφάλειας, Κρίστοφερ Σμαρτ και τον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μάικλ Σέσαμς και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με υφυπουργό Εξωτερικών για Οικονομικές Υποθέσεις, Μπιλ Κραφτ.

Είχε επίσης συνάντηση στο Κογκρέσο με το πρόεδρο της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Jeb Hensarling και άλλα μέλη της επιτροπής και στη συνέχεια με ανωτέρους συμβούλους μελών της επιτροπής.

Το μεσημέρι συναντήθηκε στο ΔΝΤ με τον διευθυντή του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του «ταμείου», Reza Moghadam και την υπεύθυνη για το κυπριακό πρόγραμμα, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Σύμφωνα με πηγές εκτός «ταμείου», η συνάντηση ήταν πολύ καλή και τα σχόλια που έγιναν για την πορεία του κυπριακού προγράμματος πολύ θετικά.

Πριν αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον, ο υπουργός Οικονομικών θα μιλήσει σε ακροατήριο από επενδυτές κι ακαδημαϊκούς στο Ινστιτούτο Πίτερσον.