Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας θα τελέσει τα εγκαίνια Κοινωνικού ιατρείου

Το ιατρείο εθελοντών γιατρών Κύπρου στην Πάφο, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, σύμφωνα με την Δρ Γιούλα Λοιζίδου Συντονίστρια Ιατρείου Εθελοντών.

Η κ Λοϊζίδου ανέφερε πως πολλοί συμπολίτες μας επισκέπτονται το ιατρείο εθελοντών γιατρών Κύπρου στην Πάφο, προκειμένου να βοηθηθούν αφού δεν έχουν, όπως είπε, την δυνατότητα να πληρώσουν ιατρική επίσκεψη και φάρμακα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βρίσκεται η πατρίδα μας.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το ιατρείο, που έχει ιδρυθεί και σε άλλες πόλεις της Κύπρου δεν αντικαταστεί ούτε το κρατικό ούτε το ιδιωτικό νοσοκομείο αλλά είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, όπως άνεργοι ασθενείς, χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι με χαμηλή σύνταξη, και παιδιά.

Σύμφωνα με την κ Λοϊζίδου στο ιατρείο εθελοντών γιατρών Κύπρου στην Πάφο αντιμετωπίζονται οξεία περιστατικά Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής, ενώ το χώρο του ιατρείου παραχώρησε δωρεάν ο Σύνδεσμος Καρδιοπαθών Πάφου με όλες τις διευκολύνσεις και αγόρασε εξ’ ολοκλήρου όλον τον αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια η κ Λοϊζίδου ανακοίνωσε την τέλεση εγκαινίων του οικήματος από την σύζυγο του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 16:45.

Τον αγιασμό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ενώ στα εγκαίνια θα παραστεί και η Επίτιμη Πρόεδρος της Οργάνωσης και εμπνευστής της ιδέας των Κοινωνικών Ιατρείων Δρ Ελένη Θεοχάρους.

Η κ Λοϊζίδου σημείωσε επίσης πως στο ιατρείο εθελοντών γιατρών Κύπρου στην Πάφο υπάρχουν και εθελοντές γιατροί άλλων ειδικοτήτων στους οποίους παραπέμπονται οι ασθενείς, σε περίπτωση ανάλογου περιστατικού και κλινικά εργαστήρια με χαμηλές τιμές, όταν χρειάζεται εργαστηριακή διερεύνηση.

Απηύθυνε τέλος εκ νέου έκκληση ως Συντονίστρια Ιατρείου Εθελοντών , προς όσους ενδιαφέρονται να είναι εθελοντές, γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, κλινικά εργαστήρια ή για οποιαδήποτε να επικοινωνήσουν με το 99-585033.

Τα γραφεία του Κοινωνικού Ιατρείου στην Πάφο βρίσκονται επί της οδού Νίκου Μούντη στον 1ο όροφο στην περιοχή Δασούδι.