Συναντήσεις Σαμαρά με φόντο την οικονομία

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ πρόκειται να έχει σήμερα αντιπροσωπεία της Κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαιτζάν, ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης για την επιλογή του αγωγού που θα κατασκευαστεί για να μεταφέρει το αέριο στην Ευρώπη.

Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει το πρότζεκτ του αγωγού ΤΑΡ που σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στην Ιταλία, μέσω Αλβανίας. Η απόφαση για την επιλογή μεταξύ του ΤΑΡ και του ανταγωνιστικού σχεδίου Ναμπούκο αναμένεται ως το τέλος του μήνα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, με στελέχη της κυβέρνησης, θα συναντηθεί και με τον ισχυρό άνδρα της Cosco group, captain Wei Jiafu, ο οποίος στις 6 το απόγευμα αναμένεται στο Νέο Ικόνιο για τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της προβλήτας ΙΙΙ.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα και με τους επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη συνεργασία τους.

Πιο συγκεκριμένα, για το σχέδιο τους να προχωρήσουν στη σύσταση μιας κοινής εταιρείας, ένα σχέδιο το οποίο είχε τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και πολύ καιρό, και αφορά στην κοινή χρήση κεραιών και υποδομών δικτύου.