Συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία για τους ληστές-βιαστές

Οι αστυνομικοί φοβούνται ότι οι δύο ληστές-βιαστές έχουν περάσει τα σύνορα προς τη χώρα τους. Έχουν διανεμηθεί παντού φωτογραφίες τους και ζητείται η συνδρομή των πολιτών για να εντοπισθούν.

Στις 22 Δεκεμβρίου εισέβαλαν σε σπίτι στην Καμενίτσα Αλισσού, όπου λήστεψαν μια ηλικιωμένη γυναίκα αφαιρώντας της χρήματα.

Την παραμονή των Χριστουγέννων εισέβαλαν σε σπίτι στην περιοχή του Κουρλαμπά Χαλανδρίτσας, όπου φίμωσαν τριμελή οικογένεια και αφαίρεσαν το ποσό των 600 ευρώ.

Στις 27 Δεκεμβρίου οι ληστές εισέβαλαν σε σπίτι στα Τσουκαλέικα, όπου και εκεί φίμωσαν τους ιδιοκτήτες του και αφαίρεσαν από το εσωτερικό χρήματα και χρυσαφικά.

Στις 28 Δεκεμβρίου, εισέβαλαν σε σπίτι στον Αλισσό, όπου βίασαν μια 20χρονη κοπέλα, αφού προηγουμένως έδεσαν τα μέλη της οικογένειάς της. Στη συνέχεια αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή και ακολούθως κατευθύνθηκαν στην περιοχή των Αργυρών.

Εκεί εντόπισαν ένα 50χρονο ζευγάρι και επέδειξαν πρωτοφανή αγριότητα.Τους ανάγκασαν να βγουν από το ΙΧ έδεσαν τον άνδρα στο πορτ-μπαγκάζ και βίασαν κατ΄επανάληψη τη γυναίκα.  Στην Πάτρα κυκλοφορούσαν με ένα κλεμμένο τζιπ . Το παράτησαν και  έκλεψαν ένα Seat από 50χρονο οδηγό, τον οποίον έδεσαν και στη συνέχεια βίασαν την σύντροφό του, και κατευθυνθήκαν στη Λαμία. Εκεί πιθανόν να λήστεψαν βενζινάδικο, να σκότωσαν τον 45χρονο βενζινοπώλη και από εκεί με άλλο όχημα να έφυγαν για τα Ιωάννινα.

Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου βρέθηκε ένα κλεμμένο Subaru το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες, τα στοιχεία όμως δείχνουν πως έχουν διαφύγει στην Αλβανία.