Συναγερμός στην Αθήνα μετά την αμερικανική προειδοποίηση

Άμεση η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην προειδοποίηση που εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής. Ένα κράτος δικαίου, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει της προστασίας του νόμου. Τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν σημειωθεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και τη μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας.

Η Πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα” δήλωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας λίγο μετά την προειδοποίηση από την αμερικανική πρεσβεία.

Η “μισή” οδηγία των ΗΠΑ σήμανε συναγερμό στην Αθήνα αφού η είδηση γρήγορα άρχισε να αναμεταδίδεται από ξένα δίκτυα και μέσα ενημέρωσης σε μία χρονική συγκυρία ιδιαιτέρως κρίσιμη για την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ετοιμάζεται για ταξίδια προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του μήνα θα φιλοξενήσουν ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια επιχειρήσεων, funds και επενδυτικών σχημάτων στο οποίο η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.