Συναίνεση στα εθνικά θέματα ζήτησε ο Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με Σαμαρά

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης,Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών,απηύθυνε πρόσκληση σε όλα τα κόμματα να προσέλθουν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, την ερχόμενη Δευτέρα.«Αν οι αρχηγοί θέλουν περαιτέρω ενημέρωση για τα εθνικά θέματα είναι καλοδεχούμενοι» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «ώστε να είναι μετά έτοιμοι για μια ουσιαστική πολιτικού περιεχομένου συζήτηση».
Τόνισε ότι δεν βλέπει καμία διάθεση συνεννόησης των κομμάτων, από τα εθνικά θέματα μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.Όπως δήλωσε,η συνεδρίαση του Eurogroup αύριο έχει καθοριστική σημασία για την πολύ σκληρή και λεπτή διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση προκειμένου «να ολοκληρώσουμε αυτήν τη φάση και να περάσουμε στη νέα φάση, μετά το μνημόνιο και την τρόικα, με όλες τις διασφαλίσεις των υφιστάμενων ευρωπαϊκών μηχανισμών».

 

Ερωτηθείς για τις αναφορές του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και ανέφερε ότι ο κ. Χαρδούβελης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ντεισελμπλουμ, ο οποίος εν συνεχεία διευκρίνισε ότι δεν αναφέρθηκε σε παράταση του υφιστάμενου προγράμματος αλλά στη νέα φάση που θα μπει η χώρα μετά το τρέχον πρόγραμμα.