Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και ΟΣΕ- Προ των πυλών νέα επιστράτευση

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και σήμερα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην Αθήνα,παρά το γεγονός ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο. Επίσης σήμερα και έως τη Δευτέρα δεν θα λειτουργούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Εντός της ημέρας, οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ και ΕΘΕΛ θα συνεδριάσουν, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αν και η εξαγγελθείσα απεργία τους είναι έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου. Πάντως αν οι εργαζόμενοι εμμείνουν στις θέσεις τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων δεν αποκλείεται η αποστολή νέων φύλλων επίστράτευσης μετά από εκείνα που εστάλησαν στο μετρό.

Επιπλέον, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν θα πραγματοποιείται σήμερα η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» – «Αεροδρόμιο» έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λειτουργούν κανονικά ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό είχαν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της κυβέρνησης για το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. Η προσφυγή απορρίφθηκε.