Συνέχεια σε έρευνες και συλλήψεις για την επίθεση στο Γούλιτς

Ελεύθεροι με εγγύηση αφέθησαν τρεις άνδρες ηλικίας 21, 24 και 28 ετών που είχαν συλληφθεί το Σαββατοκύριακο στο νότιο Λονδίνο σε σχέση με τη δολοφονία του 26χρονου στρατιώτη στο Γούλιτς την περασμένη Τετάρτη.

Ελεύθερος με εγγύηση είχε ήδη αφεθεί και ένας 29χρονος, ενώ την Κυριακή η αστυνομία συνέλαβε και έναν 22χρονο στο βόρειο Λονδίνο.

Φρουρούμενοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι δύο δράστες της επίθεσης.

Το Φόρεϊν Όφις επιβεβαίωσε πως ο 28χρονος Μάικλ Αντεμπολάτζο, Βρετανός νιγηριανής καταγωγής, είχε συλληφθεί το 2010 στην Κένυα. Θεωρείται ότι κατευθυνόταν προς τη Σομαλία για να ενταχθεί στην ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ.

Η υπηρεσία πληροφοριών MI5 δέχεται επικρίσεις για το χειρισμό των στοιχείων που είχε για τον 28χρονο και το συνεργό του, τον 22χρονο Μάικλ Αντεμποβάλε.

Εν τω μεταξύ, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε πως ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συνοδεύεται στις οικογενειακές διακοπές του στην Ίμπιζα από μικρή ομάδα αξιωματούχων που τον κρατούν ενήμερο για τις εξελίξεις. Η απόφαση του κ. Κάμερον να πραγματοποιήσει το ταξίδι δέχθηκε έντονες επικρίσεις από τις βρετανικές εφημερίδες.

Εξάλλου, οι αρχές ερευνούν συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά μουσουλμανικών στόχων στο Λονδίνο, όπως και τη βεβήλωση δύο στρατιωτικών μνημείων στην πρωτεύουσα με κόκκινο σπρέι και τη λέξη «Ισλάμ».

Παράλληλα, η αστυνομία εκτιμά ότι η επίθεση με μαχαίρι κατά 20χρονου νεαρού στο Γούλιτς την Κυριακή, πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης της Τετάρτης, δεν συνδέεται με τη δολοφονία του στρατιώτη.