Συνέδριο Κινήματος Νέων Επιστημόνων Κινήματος Οικολόγων στις 20/4/2013

Με ιδιαίτερη χαρά, το Κίνημα Νέων Επιστημόνων Κινήματος Οικολόγων ανακοινώνει την πρώτη του διοργάνωση, εγκαινιάζοντας επίσημα τις δραστηριότητες του ως οργανωμένο σύνολο.

Ως πρώτη ενέργεια, το Κίνημα ανέλαβε τη συγκέντρωση ομάδας ειδικών και σκεπτόμενων από την Κύπρο και το εξωτερικό οι οποίοι θα παρουσιάσουν προβληματισμούς και εξειδικευμένες απόψεις για ένα αειφόρο αύριο.

Επειδή η αειφόρος ανάπτυξη και διαβίωση είναι ένα θέμα σύνθετο και πολύπλοκο, η διαχείριση του καθίσταται αποτελεσματική μόνο μέσα από συλλογικές προσπάθειες.  Ως εκ τούτου, οι ομιλητές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημών όπως οικονομικές και πολιτικές επιστήμες, κοινωνιολογία, αρχιτεκτονική και επιχειρηματικότητα.

Το Κίνημα Νέων Επιστημόνων Κινήματος Οικολόγων έχει συγκροτηθεί με σκοπό την προώθηση της  επιστημονικής τεκμηρίωσης στην πολιτική σκέψη.  Πεποίθηση του Κινήματος  αποτελεί η ανάδειξη της επιστημονικής μελέτης και η συμμετοχικότητα στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη δυνατότητα και προοπτική για ένα καλύτερο, δημοκρατικότερο μέλλον που τοποθετεί όλους τους  πολίτες ίσους σε μία κοινωνία ενός υγιούς οικοσυστήματος.

Το συνέδριο «Πράσινη Ανάπτυξη στη Πράξη» λαμβάνει χώρα στις 20 του Απρίλη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ώρα έναρξης 9:30πμ.

Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στη προώθηση μιας κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης που βασίζεται στις αρχές της αειφορίας, καλούνται να προσέλθουν, να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν.

Ονομαστικά πιστοποιητικά συμμετοχής θα διατίθενται στο τέλος του συνέδριου.