Συνάντηση CIPA και Κατάρ Investment Authority

Εκπρόσωποι του Κατάρ Investment Authority,άρχισαν σήμερα επαφές στη Κύπρο οι οποίοι επισκέπτονται το νησί, σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο αραβικό εμιράτο, άρχισαν σήμερα επαφές στη Κύπρο.

Το μεσημέρι είχαν συνάντηση με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), κατά την οποία ενημερώθηκαν,  για το επενδυτικό περιβάλλον της Κύπρου, το φορολογικό καθεστώς, το κυπριακό νομικό πλαίσιο και για τις επενδυτικές προοπτικές με βάση υλικό που τους είχε αποσταλεί στο παρελθόν.

Η παρούσα επίσκεψη στην Κύπρο των εκπροσώπων του Κατάρ “είναι διερευνητικού επιπέδου” και “δεν έχουν έρθει να δουν κάτι συγκεκριμένο”.

Κατά τις επαφές τους στην Κύπρο, οι οποίες βρίσκονται “σε πολύ προκαταρκτικό στάδιο”, θα συναντηθούν, με μέλη της Κυβέρνησης, κυρίως με Υπουργούς, για να ενημερωθούν περαιτέρω για την Κύπρο.

Στο πλαίσιο των επαφών τους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του Κατάρ θα συναντηθούν επίσης με τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων και με την Κεντρική Τράπεζα.

Αναμένεται να αναχωρήσουν από την Κύπρο την ερχόμενη Τετάρτη.