Συνάντηση Χ. Γιωργκάτζη – Κ. Χασάπη για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τρα. Κύπρου

Συνάντηση της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου Κρίστη Χασάπη  πραγματοποιείται σήμερα στις 09:30.

Τη συνάντηση με την κ. Γιωρκάτζη προανήγγειλε χθες ο ίδιος ο κ. Χασάπης, ο οποίος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι θα επεδίωκε να συναντηθεί με την Διοικητή της ΚΤΚ πριν από την κρίσιμη σημερινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Η κ. Γιωρκάτζη έφθασε στην Κύπρο στις 3:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής από τη Φρανκφούρτη, όπου συμμετείχε στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η συνάντηση πραγματοποιείται στον απόηχο της επιστολής που απέστειλε η κ. Γιωρκάτζη στον κ. Χασάπη την 1η Ιουλίου, με την οποία μεταξύ άλλων, ζητούσε την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την έκδοση κεφαλαίου με καταληκτική ημερομηνία την 8η Αυγούστου.

Στη συζήτηση θα τεθούν τα κρίσιμα ζητήματα του ποσοστού συμμετοχής των υφιστάμενων μετόχων στην αύξηση κεφαλαίου και του χρόνου ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Στη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνάντησης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Χασάπης είπε ότι στόχος σήμερα είναι να βρεθεί η καλύτερη λύση για το καλό της οικονομίας του τόπου και της τράπεζας.