Στη μάχη των «8» μπαίνει σήμερα η πρώτη τετράδα

Γαλλία-Γερμανία (19:00) και Βραζιλία-Κολομβία (23:00) μπαίνουν σήμερα στη μάχη των προημιτελικών του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναμφισβήτητα το ματς που ξεχωρίζει είναι το ευρωπαϊκό ντέρμπι ανάμεσα στους «τρικολόρ» και στα «πάντσερ» στο θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι δύο ομάδες τελείωσαν τελείωσαν αήττητες την φάση των ομίλων, καθώς τα νοκ άουτ ματς των «16», έστω κι αν δυσκολεύτηκαν απέναντι στις Νιγηρία και Αλγερία αντίστοιχα.

Η ομάδα του Ντντιέ Ντεσάμπ έχει κερδίσει τα βλέμματα όλων με το γρήγορο και πειθαρχημένο ποδόσφαιρο που παίζει, ενώ από την άλλη, το συγκρότημα του Γιόακιμ Λεβ χωρίς να έχει εντυπωσιάσει παραμένει πάντα ένα από τα μεγάλα φαβρί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η ώρα των…αποδείξεων ήρθε για την «οικοδέσποινα» του τουρνουά, Βραζιλία. Στην Φορταλέσα η «σελεσάο» θα επιδιώξει να «πετάξει έξω» από τη διοργάνωση μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες, την Κολομβία, η οποιία προέρχεται από 4 διαδοχικές νίκες με 11 γκολ στο ενεργητικό της και τον Τζέιμς Ροντρίγκες να «βγάζει φωτιές» με 5 γκολ (πρώτος σκόρερ).

Η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι, πάντως, έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους ημιτελικούς. Θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο, Λουίς Γκουστάβο, ενώ ο Νεϊμάρ θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, παρά τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί από τον αγώνα με την Χιλή.