Συνάντηση Υπ. Παιδείας με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αθήνα

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στην Αθήνα είχε χθες ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο Υπουργός ανέφερε στον Μακαριότατο ότι ο κυπριακός λαός νοιώθει πολύ κοντά στην Ελλάδα, σημειώνοντας και το διαχρονικό ενδιαφέρον της Εκκλησίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, για τα θέματα της Παιδείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για την εθιμοτυπική συνάντηση με τον Κύπριο Υπουργό , επισημαίνοντας τις στενές σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Υπουργός Παιδείας , συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Φαίδωνα Αναστασίου και τη Μορφωτική Σύμβουλο στο `Σπίτι της Κύπρου` Μαρία Παναγίδου, συναντήθηκε επίσης με μέλη της Εταιρείας Φίλων του Κυπριακού Πολιτιστικού Κέντρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Ανδρέας Κύρρης, Γιώργος Δαυΐδ και Τάκης Χριστοφίδης.

Ο κ. Καδής διαβίβασε τις θερμές ευχαριστίες της Κυπριακής Πολιτείας προς όλα τα μέλη της Εταιρείας για τη συνεχή στήριξη και το έργο τους, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πρόθεσή του να τιμηθούν οι χορηγοί σε ειδική τελετή που θα διοργανωθεί από την Πρεσβεία και το `Σπίτι της Κύπρου`.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για περαιτέρω ενδυνάμωση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει `Το Σπίτι της Κύπρου` στην Αθήνα.