Άντρος Κυπριανού: Σημαντικός ο ρόλος των κομμάτων της αριστεράς

Στόχος είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με με τρόπο που δεν θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους, τους αγρότες τους μικρομεσαίους, τους νέους τις γυναίκες αλλά θα επωμίζει με βάρη εκείνους των οποίων οι ώμοι αντέχουν περισσότερο.

Αυτά ανέφερε ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του στα Περβόλια Λάρνακας όπου πραγματοποιείται η προπαρασκευαστική συνεδρία της Επιτροπής κομμάτων της Αριστεράς για την διοργάνωση της διεθνούς συνάντησης στον Ισημερινό.
«Στόχος μας» πρόσθεσε ο Αντρος Κυπριανού «είναι να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή η συνάντηση τόσο αναφορικά με τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν όσον και με την κοινή διακήρυξη η οποία θα εκδοθεί. Αυτή η προπαρασκευαστική Επιτροπή θα ασχοληθεί με σημαντικά ζητήματα και ελπίζω και εύχομαι να καταφέρουμε να συμφωνήσουμε σε όλη την θεματολογία καθώς και στο περιεχόμενο της διακήρυξης. Με την ευκαιρία της παρουσίας των αντιπροσωπιών κομμάτων από 23 συνολικά χώρες η προσπάθειές μας είναι να τους ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό με στόχο να εξασφαλίσουμε την αλληλεγγύη και την στήριξή τους».

«Μέσα στις σημερινές συνθήκες» συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «τα κόμματα της Αριστεράς έχουν να διαδραματίσουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Η Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ενισχυθεί, από 35 μέλη σε 52, ένας αριθμός βέβαια που δεν αρκεί για να έχουμε μια καθοριστική παρέμβαση στα ζητήματα.

Κατά τη δική μας άποψη χρειάζεται να επιδιωχθούν ευρύτερες συνεργασίες, γνωρίζοντας ότι αυτές θα βασίζονται σε κάποια ζητήματα. Δεν μπορεί να είναι εφ` όλης της ύλης συνεργασίες αλλά συνεργασίες που θα έχουν συγκεκριμένους στόχους και θα φθάνουν μέχρις ενός σημείου βέβαια γνωρίζοντας πως δεν μπορούν να φθάσουν μέχρι τέλους».

«Είναι σημαντικό» κατέληξε ο Αντρος Κυπριανού «σήμερα η Αριστερά και σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο να επιδιώξει κατά την άποψή μας να βρει δυνητικούς εταίρους με τους οποίους να μπορεί να συνεργαστεί στα βασικά ζητήματα. Όπως είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με τρόπο που δεν θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους, τους αγρότες τους μικρομεσαίους, τους νέους τις γυναίκες αλλά θα επωμίζει με βάρη εκείνους των οποίων οι ώμοι αντέχουν περισσότερο».