Συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, είχε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικόλαου. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού της Αστυνομίας Κύπρου κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας της συνάντησης σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ανάφερε:

«Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στη Κύπρο τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος επιδεικνύει συνεχές ενδιαφέρον στη προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση του επίπεδου ασφάλειας σε Ελλάδα και Κύπρο. Κατόπιν συνεννόησης δικής μου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας, κ. Τόσκα, έχουμε αναπτύξει μαζί με τον Αρχηγό στενή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα που συμβάλουν στην αύξηση του επιπέδου ασφάλειας στη χώρα μας.

Στη συνάντηση συζητήσαμε θέματα που επηρεάζονται από πολιτικές αποφάσεις, όπως η περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργασιών των σωμάτων ασφαλείας σε υπηρεσιακά θέματα, θέματα εκπαίδευσης αλλά κα σε θέματα λειτουργιάς έχοντας πάντα κατά νου την αυξημένη εμπειρογνωμοσύνη της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα συζητήσαμε θέματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των σωμάτων ασφαλείας των δύο χωρών με το αντίστοιχα σώμα του Ισραήλ στα πλαίσια της τριμερούς συνεργασίας των χωρών μας και ιδιαιτέρα για ζητήματα που μπορούμε να έχουμε κοινή δράση και συμμετοχή από στελέχη των τριών σωμάτων ασφαλείας».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για την βοήθεια που παρέχουν στην Αστυνομία Κύπρου σε θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τα τελευταία χρόνια πάρα πολλά στελέχη της Αστυνομίας Κύπρου μετέχουν σε εκπαιδεύσεις που διοργανώνονται από την Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας αυξάνοντας έτσι το βαθμό ετοιμότητας και τη υπηρεσιακή δυνατότητα της Αστυνομίας Κύπρου.

«Ο τομέας της ασφάλειας αποτελεί αναμφισβήτητα προτεραιότητα και για την Ελλάδα και για τη Κύπρο για την οποία πότε δεν μπορούμε ποτέ να επαναπαυόμαστε αφού συνεχώς παρουσιάζονται νέες προκλήσεις στις οποίες οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε» δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε πως η συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής και της Κυπριακής Αστυνομίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξαιρετικό επίπεδο τονίζοντας πως προσπάθεια είναι όπως αυτή η συνεργασία ενισχυθεί περαιτέρω με γνώμονα την ανάγκη για ασφάλεια αλλά και προς καθημερινή επιβεβαίωση πως Κύπρος και Ελλάδα είναι ανάμεσα στις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο.