Συνάντηση Τσίπρα με τη Ντίλμα Ρούσεφ

Συνάντηση με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ είχε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια του χριστουγεννιάτικου ταξιδιού του σε Βραζιλία και Αργεντινή. Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο της χώρας Λούλα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, μεσολάβησε γι αυτή τη συνάντηση, καθώς η σημερινή πρόεδρος είναι και η διάδοχός του.Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντή, ο βουλευτής και υπεύθυνος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και με τον Μάρκο Αουρέλιο Γκαρσία, Ειδικό σύμβουλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας για Διεθνή Θέματα, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως όλοι παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ. «Το ότι δεν κερδίσατε στις εκλογές δεν μας ξάφνιασε», είπε ο κ. Γκαρσία. «Εμείς να δείτε πόσες φορές είχαμε χάσει».

Ο κ Γκαρσία εξέφρασε  την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό λέγοντας ότι η πρόεδρος Ρούσεφ, είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένη για το τι γίνεται στην Ευρώπη, γιατί βλέπει να επαναλαμβάνονται τα όσα δεινά βίωσε στο παρελθόν η Βραζιλία.

Τον κύκλο των συναντήσεων του στη Βραζιλία, έκλεισαν ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Σέλσο Αμορίμ, ο όποιος εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα να βγει από την κρίση με σεβασμό στις ανάγκες του λαού και ο υπουργός εξωτερικών, Αντόνιο Πατριότα, ένας ακόμη πολέμιο της πολιτικής της λιτότητας. «Αυτή η πολιτική συνοδεύεται από μειωμένη πολιτική διορατικότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πατριότα.