Συνάντηση Τζον Κέρι – Νετανιάχου

Οι πράξεις και όχι μόνο τα λόγια θα καθορίσουν το αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για το συριακό χημικό οπλοστάσιο, δήλωσε σήμερα ο  Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μιλώντας λίγο πριν από την άφιξη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στο Ισραήλ, ο κ. Νετανιάχου είπε: “Ελπίζουμε ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν θα έχουν αποτελέσματα”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “το Ισραήλ πρέπει να είναι έτοιμο να υπερασπιστεί από μόνο του τον εαυτό του ενάντια στην όποια απειλή και αυτή η ικανότητα και η ετοιμότητα είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ”.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία κατέληξαν χθες σε συμφωνία για το συριακό χημικό οπλοστάσιο. Η συμφωνία που ανακοινώθηκε από τους επικεφαλής της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωματίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, θέτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Με αυτό ορίζεται ότι η Δαμασκός έχει στη διάθεσή της μια εβδομάδα για να υποβάλει τον κατάλογο των χημικών όπλων της, τα οποία πρέπει να καταστραφούν έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014.

Ο Κέρι πρόκειται να ενημερώσει τον Νετανιάχου για τη συμφωνία, ενώ στην ατζέντα των συνομιλιών τους θα βρίσκεται και το μεσανατολικό.