Συνάντηση Στουρνάρα με την τρόικα

    Κρίσιμη είναι η σημερινή συνάντηση του υπουργού οικονομικών Γ. Στουρνάρα με την τρόικα για την οριστικοποίηση των δημοσιονομικών παρεμβάσεων για το διάστημα 2013-2014 καθώς οι διαπραγματεύεις  μέσα στις επόμενες 18 ημέρες που απομένουν έως τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου θεωρούνται καθοριστικές για την εξασφάλιση της επόμενης δόσης.

    Παρότι απο ελληνικής πλευράς τα τρία κόμματα συμφώνησαν για τις περικοπές  απο τις οποίες θα εξασφαλιστούν τα 13,5 δισ η τρόικα παρουσιάζει ενστάσεις σε σημαντικά σκέλη όπως η εξοικονόμηση 1,4 δισ στην Υγεία, 243 εκατομμύρια στην άμυνα,  298 εκατομμύρια στην τοπική αυτοδιοίκηση, 403 στην παιδεία και 1.4 δισ στη διοικητική μεταρρύθμιση  ενω αγκάθι αποτελεί και το θέμα της εφεδρείας 15 000 δημοσίων υπαλλήλων.

    Στη σημερινή συνάντηση του υπουργού οικονομικών θα τεθεί για μία ακόμη φορα το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει απο τυχόν επιμήκυνση της δημοσιονομικής  προσαρμογής έως το 2016. Αργά το μεσημέρι το κλιμάκιο θα συναντηθεί και με τον Αντώνη Σαμαρά.