Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες;

Μια έρευνα ομάδας ιστορικών γύρω από τους ευνούχους της Κορέας έδειξε πως οι ευνούχοι υπήρξαν μακροβιότεροι από τους συγχρόνους τους -και με έναν απροσδόκητο τρόπο, οι επιστήμονες έχουν τώρα στα χέρια τους νέα στοιχεία για τη μακροζωία των γυναικών.

Ο επικεφαλής των ερευνητών Kyung-Jin Min από το Πανεπιστήμιο Inha της νότιας κορέας είπε στο γαλλικό πρακτορείο πως ο λόγος βρίσκεται στην ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη.

«Η τεστοστερόνη είναι γνωστό πως αυξάνει τις πιθανότητες της στεφανιαίας νόσου και καταστέλει το ανοσοποιητικό σύστημα στους άντρες» δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την κυρίαρχη θεωρία για τη γήρανση, η γήρανση προκύπτει προς όφελος της αναπαραγωγής, καθώς το σώμα έχει περιορισμένη ενέργεια που μπορεί να διοχετευτεί είτε για την αναπαραγωγή είτε για την καλή διατήρηση των υπόλοιπων λειτουργιών.

Για τους σύγχρονους άντρες ο στόχος της μακροζωίας ίσως  θα πρέπει να συνδεθεί με κάποια θεραπεία μείωσης της τεστοστερόνης –αν και βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο για κάτι τέτοιο. Και ασφαλώς η μείωση της τεστοστερόνης θα έφερνε και κάμψη της ερωτικής ζωής κάτι που βέβαια κανένας άντρας δεν θα ήθελε .
Πηγή: AFP – www.medinidia.net