Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για «μικρή ΔΕΗ» και προαπαιτούμενα

Ραντεβού στις 6 το απόγευμα έχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί το θέμα της ιδιωτικοποίησης της «Μικρής ΔΕΗ», καθώς και το νομοσχέδιο – σκούπα για τα προαπαιτούμενα που έρχεται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Κατά πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη, για το θέμα της «Μικρής ΔΕΗ» το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης να υπάρξουν σοβαροί επενδυτές, για να μην δοθεί η εντύπωση ότι γίνεται ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος προετοιμάζει την κατάθεση πρότασης που θα αφορά την θεσμοθέτηση ενός ανταποδοτικού τέλους για τους δήμους που σχετίζονται με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς επίσης και τη μεταφορά πόρων προς αυτές τις τοπικές κοινωνίες, που επηρεάζονται.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στόχος αυτής της πρότασης, την οποία θα θέσει στον κ. Σαμαρά -και τη συγκρότηση της οποίας ο κ. Βενιζέλος έχει αναθέσει σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εξειδικεύονται σε θέματα ενέργειας- είναι να δημιουργηθεί μια αντισταθμιστική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, που επηρεάζονται από τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει στον πρωθυπουργό την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση των ασφαλισμένων και των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία με ιδιαίτερα ευνοικούς όρους -100 μηνιαίες δόσεις.