Συνάντηση ΠτΔ με τον Πρόεδρο του Ισραήλ

Συνάντηση ΠτΔ με τον Πρόεδρο του Ισραήλ

Στη στρατηγική σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε Κύπρο και Ισραήλ αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Isaac Herzog, κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Ιερουσαλήμ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέβη το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, όπου τον υποδέχθηκε ο νέος Πρόεδρος του Ισραήλ, με τον οποίον παρακάθισαν σε κατ΄ιδίαν συνάντηση, την οποία ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Κατά τη συνάντηση τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του Ισραήλ υπογράμμισαν τις εξαίρετες διμερείς σχέσεις των δύο χωρών οι οποίες ανάγονται σε στρατηγικής σημασίας.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στη μεγάλη συμβολή των τριμερών μηχανισμών συνεργασίας για την επίτευξη ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Herzog για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συζήτησαν, επίσης, για τις προσπάθειες των χωρών τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και τρόπους συνεργασίας Κύπρου – Ισραήλ προς τον σκοπό αυτό.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στο Ισραήλ οι Υπουργοί Άμυνας και Γεωργίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός Έρευνας και υπηρεσιακοί παράγοντες.