Ελλάδα: Άγριο bullying σε βάρος 8χρονου μαθητή από τρεις συμμαθητές του – Στο νοσοκομείο…

Μήνυση για άγριο bullying σε βάρος ενός 8χρονου μαθητή του Δημοτικού από τρεις συμμαθητές του, κατέθεσε ο πατέρας του θύματος των τριάδας των λιλιπούτειων bullers.

Ο 45χρονος προγραμματιστής από τη Μεταμόρφωση και πατέρας του 8χρονου, εκτός από τις μηνύσεις σε βάρος των γονέων της άγριας τριάδας, στράφηκε και εναντίον του διευθυντή του σχολείου, σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής και ενός στελέχους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Βορείου Τομέα Αθηνών γιατί, όπως αναφέρει στο protothema.gr από το 2019 και για δύο ολόκληρα χρόνια το παιδί του δεχόταν bullying και παρενοχλήσεις από τους τρεις συμμαθητές του.

Μάλιστα, η τριάδα πραγματοποιούσε επιθέσεις σε βάρος του μικρού μαθητή, τον έριχνε κάτω και τον χτυπούσε και παρά τις εκκλήσεις του πατέρα στον διευθυντή και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση η κατάσταση όχι μόνο παρέμενε η ίδια αλλά χειροτέρευε.

Μέχρι που το πρωί της περασμένης Παρασκευής, μια επίθεση που δέχθηκε ο μικρός από τους συμμαθητές του και τον οδήγησε με αφόρητους πόνους άρον- άρον μέσα στη νύχτα στο νοσοκομείο, έκανε το ποτήρι της ανοχής να ξεχειλίσει και τον 45χρονο να περάσει το πρωί του Σαββάτου κατώφλι του Τμήματος Μεταμόρφωσης για να υποβάλλει μήνυση εναντίον των γονέων των τριών αγοριών, του διευθυντή και του στελέχους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Βορείου Τομέα Αθηνών.

Χτύπημα στον νεφρό

Όταν το Σάββατο, ο 45χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα της Μεταμόρφωσης αγανακτισμένος για όλα όσα είχε περάσει την προηγούμενη νύχτα στο νοσοκομείο, στη μήνυση που κατέθεσε ξεδίπλωσε όλο το σκηνικό του τρόμου. Μια άγρια κατάσταση με θύμα το 8χρονο παιδί του που τη βιώνει από τα 6 του χρόνια.

«Αποφάσισα να πάω στην Αστυνομία γιατί η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. Έκανα μήνυση για να προστατεύσω το παιδί μου φοβούμενος για τα χειρότερο. Εδώ και δυο χρόνια το εκπαιδευτικό σύστημα παρουσιάζει μια απίστευτη αναλγησία και ανικανότητα να ανταποκριθεί σε αυτά τα συμβάντα. Έφθασα σε σημείο να πηγαίνω μέρα παρά μέρα στον διευθυντή να του κάνω παράπονα να μεταφέρει την κατάσταση αυτή στους γονείς των παιδιών και τελικά να μην γίνεται τίποτα. Αγανάκτησα. Τον Οκτώβριο έκανα μια καταγγελία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Βορείου Τομέα. Έχω όλα τα e-mail στα οποία παραθέτω όλα τα περιστατικά. Και έκανα υπομονή. Όμως αυτό που δεν μπόρεσα να αντέξω ήταν την Παρασκευή, όταν είδα το παιδί μου να έρχεται στις 10 το βράδυ και να μου λέει με παράπονο «μπαμπά πονάω». «Γιατί πονάς παιδί μου;» τον ρωτώ «γιατί με χτύπησε ο (σ.σ αναφέρει το όνομα) από πίσω στο νεφρό». Παίρνω αμέσως τον παιδίατρο και μου λέει ότι αν το παιδί μου το έχουν χτυπήσει στον θώρακα δεν είναι κάτι, αν όμως τον έχουν χτυπήσει στον νεφρό και και εξακολουθεί να πονάει από το πρωί, είναι πιο σοβαρό και υπάρχει περίπτωση να έχει πάθει αιμορραγία. Αμέσως καλώ τον διευθυντή και τον ρωτώ αν έγινε το συμβάν. Και τον κάλεσα μέσα στη νύχτα γιατί είμαι ένας άνθρωπος που θέλω να εξετάζω με λεπτομέρειες μια κατάσταση. Ήθελα να δω αν έφταιγε ο γιος μου. Και στην προκειμένη δεν έφταιγε το παιδί μου. Και μου απαντά ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό. Όμως του λέω ότι το παιδί πονάει και θα το πάω στο νοσοκομείο όπως και το έκανα. Τον εξέτασε παιδοχειρουργός, τον ψηλάφησε, υπήρχε ένα μυικό άλγος, παραπεμφθήκαμε στον ορθοπεδικό, έγινε και μια γενική ούρων για να διαπιστωθεί αν υπήρχε αιμορραγία. Ευτυχώς δεν υπήρχε αιμορραγία μόνο πόνος και επιστρέψαμε..»

Οι σπρωξιές και τα κομμένα κορδόνια

Ο 45χρονος αναφέρεται και στις άλλες επιθέσεις που έχει δεχθεί ο μαθητής.

«Όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα μέχρι τις 3 τη νύχτα έγραφα e-mails όπου κατηγορούσα για αυτό που συνέβη στον γιο μου την Πρωτοβάθμια γιατί έχουν ευθύνη. Τους είχα ενημερώσει και τα αντανακλαστικά τους ήταν πιο αργά και από χελώνας και την επόμενη ημέρα πήγα στην Αστυνομία. Όλα τα συμβάντα έχουν καταγραφεί. Πριν 20 ημέρες ο ένας του πάτησε τα κορδόνια για να μην μπορεί να κουνηθεί και ο άλλος τον έσπρωξε για να πέσει να χτυπήσει. Και ευτυχώς κόπηκε το κορδόνι. Μιλάμε για επικίνδυνες σωματικές επαφές. Την άλλη φορά τον πέταξαν κάτω και ο ένας του πατούσε τον αστράγαλο να τον σπάσει. Το παιδί ούρλιαξε από τον πόνο και όταν πήγε στον διευθυντή εκείνος έκρινε ότι δεν συνέτρεχε λόγος να παρέμβει και ότι δεν συνέβη τίποτα. Για τέτοια περιστατικά μιλάμε. Βίας που κλιμακώνεται. Και έχω πει στο παιδί μου να αντιδρά πλέον. Δεν μπορώ να τον βλέπω να τις τρώει. Για όλα αυτά τα περιστατικά έχω ενημερώσει την Πρωτοβάθμια. Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα… Όμως δεν θα εγκαταλείψω. Το παιδί μου πρέπει να προστατευτεί και να προστατευτούν και άλλα παιδιά».