Συνάντηση Προέδρου με νέο Ειδικό Σύμβουλο ΓΓ ΟΗΕ

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε  η πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον νέο Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Espen Barth Eide.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε πολύ καλή και ιδιαίτερα χρήσιμη τη συνάντηση με τον νέο Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, λέγοντας ότι πραγματοποιήθηκε και σε εξαιρετικό κλίμα.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ μετέφερε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος θεωρεί ότι είναι στρατηγικής σημασίας η λύση του Κυπριακού.

Από την πλευρά του, ο κ. Eide είπε ότι ο διορισμός του γίνεται σε μια σημαντική περίοδο για την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή. Πρόσθεσε ότι πραγματοποιεί τις πρώτες του επαφές στο νησί με τον κ. Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη, και εξέφρασε την ελπίδα να αναπτύξει στενή σχέση εργασίας με τις δύο πλευρές, ελπίζοντας να τους ενθαρρύνει για την ανάγκη να προχωρήσουν προς τα εμπρός.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ συνοδευόταν από την Ειδική Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Λίζα Μπάντενχαϊμ. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.