Θα νικήσουμε το Ισλαμικό κράτος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, εμφανίστηκε σίγουρος  στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, ότι ο στόχος της καταστροφής του Ισλαμικού Κράτους θα επιτευχθεί

Τα κράτη πρέπει να ενωθούν «για να υποβαθμίσουν και να καταστρέψουν» το ΙΚ σημείωσε ο κ. Ομπάμα τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εξαλιφθεί η απειλή από τους τχιζαντιστές.

Ξεκαθάρισε επίσης  ότι δεν θα σταλούν αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία αλλά αντίθετα θα αναζητηθεί η ευρύτερη συνεργασία με τους συμμάχους στη χώρα αυτή.

Μιλώντας για την ουκρανική κρίση και την επιτευχθείσα κατάπαυση πυρός ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε σκεπτικός για το αν οι αυτονομιστές θα τιμήσουν αυτή τη συμφωνία εκτιμώντας ότι ο μοναδικός λόγος που αυτή επετεύχθη ήταν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ερωτηθείς για το αν ΗΠΑ και ΕΕ εξακολουθούν – μετά τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός – να σχεδιάζουν την επιβολή νέων κυρώσεων ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε ότι «είναι το πιθανότερο σενάριο».

Το ΝΑΤΟ είναι ενωμένο και αποφασισμένο να υπερασπιστεί την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, συμπλήρωσε ο κ. Ομπάμα προσθέτοντας ότι όλα τα μέλη της συμμαχίας θα προσφέρουν στήριξη σε μη στρατιωτικό επίπεδο στην Ουκρανία.