Συνάντηση Προέδρου με ΑΗΚ – Προς άρση τα απεργιακά μέτρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τις ηγεσίες των συντεχνιών της ΑΗΚ, στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη και του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου και του Προέδρου κ. Όθωνα Θεοδούλου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε προσεκτικά τις ανησυχίες των συντεχνιών. Εις απάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλυσε διεξοδικά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 11 Ιανουαρίου 2016.

Ακολούθησε ένας γόνιμος και παραγωγικός διάλογος κατά τη διάρκεια του οποίου οι συντεχνίες της ΑΗΚ ικανοποιήθηκαν για τις εξηγήσεις αλλά και για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ικανοποίηση του για τη στάση που τήρησαν οι συντεχνίες της ΑΗΚ».

Ερωτηθείς για το θέμα του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού της ΑΗΚ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η απόφαση της 11ης Ιανουαρίου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχουν στάδια και προϋποθέσεις για να καταλήξουμε εκεί. Εκείνο που αυτή τη στιγμή προέχει είναι η πλήρης και επιτυχής εφαρμογή του λειτουργικού και λογιστικού διαχωρισμού τον οποίον προσπαθεί η Αρχή να κάνει για να πετύχει έτσι ώστε να δούμε τα αποτελέσματα».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ένα κρίσιμο θέμα που έθεσαν οι συντεχνίες εδώ και καιρό είναι η πλήρωση των θέσεων που προκύπτουν από το διαχωρισμό, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση για πλήρωση 13 θέσεων στη βάση αναγκών, όπως έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα».

Ερωτηθείς είπε ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Ιανουάριο έθεσε ένα αριθμό προϋποθέσεων για να εξεταστεί ο διαχωρισμός της ΑΗΚ σε δίκτυο και παραγωγή, απόφαση που ισχύει.