Κληρίδης: Διαψεύδονται τα “τα περί μη τήρησης συμφωνηθέντων” στην κάθοδο Λώλου

Διαψεύδει ο  Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης  “τα περί μη τήρησης συμφωνηθέντων από πλευράς των κυπριακών αρχών” σε σχέση με την κάθοδο του Θεοφάνη Λώλου στην Κύπρο.

Ο κ. Κληρίδης σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα ο δικηγόρος του κ. Λώλου, Χρίστος Τριανταφυλλίδης, σύμφωνα με την οποία ο πελάτης του προτίθετο να έρθει οικειοθελώς στην Κύπρο και να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, επικρίνοντας ταυτόχρονα τις κυπριακές Αρχές ότι δεν τήρησαν τα συμφωνηθέντα.

Ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι “εκείνο που συνέβη είναι ότι επειδή οι διευθετήσεις εκ μέρους του εκζητουμένου έγιναν μόλις χθες αργά, οι ελληνικές αρχές προέβηκαν στην εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του, του οποίου δεν έχει ζητηθεί η ακύρωση”.

Όπως εξήγησε, η διευθέτηση η οποία έγινε ήταν να παγοποιηθεί – και όχι να ακυρωθεί το ένταλμα -για κάποιες ώρες, προκειμένου ο κ. Λώλος να έρθει στην Κύπρο και ακολούθως να εκτελεστεί το ένταλμα εναντίον του, πράγμα που φαίνεται ότι δεν έγινε.

Όπως μεταδόθηκε νωρίτερα, ο κ. Λώλος συνελήφθη στη 13:00 όταν μετέβη στο Διεθνή Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα για να μεταβεί στην Κύπρο, όπου στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο και ενεργοποιήθηκε. Αυτό που αναμένεται να γίνει από εδώ και πέρα είναι να παρουσιαστεί ενώπιον Εισαγγελέως που θα αποφασίσει τα περί της έκδοσης του στην Κύπρο.