Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Νικόλα Παπαδόπουλο

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος πριν τη συνεδρία του Εθνικού, στην οποία παρίσταται, είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Αυτό δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής του επιτελείου του. Ο κ. Παντελίδης υπογράμμισε πως η χθεσινή εκλογική διαδικασία στο ΔΗΚΟ “δεν ήταν δημοψήφισμα για παραμονή ή αποχώρηση από την Κυβέρνηση».

«Ηταν μια εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο ΔΗΚΟ. Αυτό που λέγαμε προεκλογικώς, ισχύει, ότι δηλαδή η παραμονή του ΔΗΚΟ στην Κυβέρνηση εξαρτάται αποκλειστικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Παντελίδης.
Πρόσθεσε πως «εφόσον ο κ. Αναστασιάδης τηρήσει τις δεσμεύσεις του έναντι του ΔΗΚΟ, το ΔΗΚΟ, αλλά και ο Νικόλας Παπαδόπουλος ως Πρόεδρός του, έχουν ηθική, πολιτική, εθνική υποχρέωση να στηρίξουν την Κυβέρνηση».

«Από εκεί και πέρα εμείς πιστεύουμε ότι η παρουσία του Νικόλα Παπαδόπουλου θα βελτιώσει σημαντικά την παρουσία και το ρόλο του ΔΗΚΟ, τόσο στο επίπεδο της διακυβέρνησης όσο και στο επίπεδο της κοινοβουλευτικής δράσης», είπε ο κ. Παντελίδης.
Εκτιμούμε, συνέχισε, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκτά έναν πολύ ικανό και αξιόπιστο συνεργάτη σε ό,τι αφορά τα οικονομικά και ότι σε σχέση με το Κυπριακό η παρουσία του Νικόλα Παπαδόπουλου ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση και ικανότητα του Προέδρου.

Ερωτηθείς, εξάλλου, σχετικά, είπε πως δεν υφίσταται ζήτημα απομάκρυνσης των Υπουργών που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη.
Σε σχέση με την επόμενη μέρα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη Προέδρου του ΔΗΚΟ, ο κ. Παντελίδης είπε πως αυτή «βρίσκει το ΔΗΚΟ ενωμένο και δυνατό διότι 25 χιλιάδες μέλη του ΔΗΚΟ συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. Ανεξαρτήτως της επιλογής που έκαμαν οι μεν ή οι δε, όλοι ήθελαν να λάβουν μέρος σε μια διαδικασία εκλογής απευθείας του Προέδρου του κόμματος», ανέφερε.

Είπε πως «ο Πρόεδρος του κόμματος είναι ενισχυμένος από αυτή την εκλογική διαδικασία. Το κόμμα είναι ενωμένο και δυνατό. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος έτεινε χείρα φιλίας και προς τον Μάριο Καρογιάν και προς όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη».
Ανέφερε περαιτέρω πως «για τον Νικόλα Παπαδόπουλο δεν υπάρχουν ούτε ευνοούμενοι, ούτε αποκλειόμενοι. Υπάρχουν συνεργάτες και συναγωνιστές».

Ερωτηθείς για το θέμα της επανόδου παλιών στελεχών που διαγράφηκαν από το κόμμα και του κ. Ζαχαρία Κουλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ο κ. Παντελίδης είπε πως «το θέμα των στελεχών είναι αποτέλεσμα αποφάσεων των συλλογικών οργάνων. Επομένως, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορεί να λεχθεί τώρα. Είναι θέμα που θα εξετάσουν όταν έλθει η ώρα τα συλλογικά όργανα».
Πρόσθεσε πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος θέλει να φέρει πίσω στο ΔΗΚΟ όλους – τις χιλιάδες ψηφοφόρους, μέλη, υποστηρικτές, φίλους του κόμματος – που τα τελευταία χρόνια έχουν αποστασιοποιηθεί, για να καταστήσει το ΔΗΚΟ ένα μεγάλο, δυνατό, ισχυρό κόμμα.

«Στο ΔΗΚΟ με το Νικόλα Παπαδόπουλο ανοίγουν οι πόρτες εισόδου και κλείνουν οι πόρτες εξόδου», ανέφερε ο κ. Παντελίδης.

Ερωτηθείς για το θέμα των εκλογικών διαδικασιών για τις υπόλοιπες θέσεις της ηγετικής πυραμίδας του ΔΗΚΟ, ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως «η χθεσινή διαδικασία ήταν η πρώτη φάση. Υπάρχει σε εκκρεμότητα η δεύτερη φάση, η οποία θα γίνει σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων».

Σύμφωνα με τον κ. Παντελίδη, «όπως προνοεί το Καταστατικό, ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν για να μπορέσει να συμπληρωθεί όλη η ιεραρχία του κόμματος, έτσι ώστε το ΔΗΚΟ απρόσκοπτα να ξεκινήσει τη μάχη για τις Ευρωεκλογές, αλλά και τη μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Παντελίδης είπε πως ο Μάριος Καρογιάν είναι βουλευτής, πρώην Πρόεδρος του κόμματος και έχει πολλά να προσφέρει και ήδη ο Νικόλας Παπαδόπουλος τον κάλεσε να σταθεί δίπλα του ως συνεργάτης “και ευελπιστούμε ότι αυτό θα πράξει”.

Υπενθύμισε πως ο ίδιος ο κ. Καρογιάν δήλωσε χθες πως παραμένει στρατιώτης του κόμματος. «Είμαι βέβαιος ότι θα αξιοποιηθεί», ανέφερε ο κ. Παντελίδης