Συνάντηση Ολάντ-Ραχόι στο Παρίσι

Η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη στην οποία βουλιάζει η Ισπανία,  η εποπτεία των τραπεζών αλλά και η Συρία είναι τα βασικά θέματα συζήτησης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι που συναντιούνται αυτή την ώρα στο Παρίσι στο πλαίσιο της διμερούς γάλλο-ισπανικής συνόδου.

Ο Ολάντ  υποδέχθηκε τον Ραχόι στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων ενώ συναντήσεις μεταξύ μελών των κυβερνήσεων των δύο χωρών θα πραγματοποιηθούν στα διάφορα υπουργεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

Στη συνέχεια όλοι οι αξιωματούχοι θα παραστούν στο γεύμα εργασίας που θα παρατεθεί στα Ηλύσια, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου του γάλλου προέδρου και του Ισπανού πρωθυπουργού στις 15:45 ώρα Ελλάδας.

Η συνάντηση αυτή θα δώσει την ευκαιρία στους δύο ηγέτες να επαναλάβουν «την ισχυρή ομοφωνία της Γαλλίας και της Ισπανίας» σε ευρωπαϊκά ζητήματα, και κυρίως στο σχέδιο εποπτείας των τραπεζών, την κοινή αγροτική πολιτική και τον φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.