Σε κλοιό διαδηλωτών το ΥΠΟΙΚ όπου γίνεται η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη- τρόικα

Εν μέσω αποδοκιμασιών έφθασαν στο υπουργείο Οικονομικών οι επικεφαλής της τρόικας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης για την προγραμματισμένη τους συνάντηση.

Τόσο τον κ. Μητσοτάκη όσο και τους εκπροσώπους των δανειστών υποδέχθηκαν με συνθήματα και γιουχαΐσματα καθαρίστριες που υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Λίγη ώρα αργότερα έφθασαν στο σημείο σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί που διαμαρτύρονται εν όψει της λήξης του οκταμήνου της διαθεσιμότητάς τους -εντός του Μαρτίου, δεδομένου ότι δεν έχουν μέχρι σήμερα τοποθετηθεί σε άλλο πόστο στο δημόσιο.

Ένταση, με σπρωξίματα και περιορισμένη χρήση χημικών, προκλήθηκε στη διάρκεια των κινητοποιήσεων εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να απωθήσει εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο Σύνταγμα.

Στη διάρκεια των αψιμαχιών μία γυναίκα έπεσε στο οδόστρωμα. Στο σημείο έφθασαν λίγη ώρα αργότερα άνδρες του ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με εντάσεις, όταν οι διαδηλωτές των ίδιων κλάδων επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν και -σύμφωνα με μαρτυρίες- έγινε και τότε χρήση χημικών.

Η αστυνομία προχώρησε τελικά σε 17 προσαγωγές, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα οι προσαχθέντες, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, αφέθηκαν ελεύθεροι.