Μητσόπουλος: “Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας”

O Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, ανέφερε χθες την πρόθεση  εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Λεμεσό,  να εγκαταλείψουν την Κύπρο λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα λιμάνια και έκανε έκκληση σε όλους να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ζημιάς που προκαλούν στον τόπο.

Είναι σαν να βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια, σαν να αυτοπυροβολούμαστε, είπε ο κ. Μητσόπουλος, ο οποίος σχολίαζε στις δηλώσεις του την κατάσταση που επικρατεί στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας, λόγω της αποχής των εργαζομένων της Αρχής Λιμένων από κάθε υπερωριακή απασχόληση.

“Γίνεται μια πολύ εντατική προσπάθεια, όχι μόνο σήμερα, αλλά και την περασμένη Παρασκευή προηγήθηκε μια ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου καταρχήν υπήρξε μια συμφωνία και θα ανέμενα ως λογική συνέπεια, να επιδειχθεί μια εκτίμηση και μια κατανόηση για την προσπάθεια που γίνεται”, είπε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι “δυστυχώς, αυτό δεν το έχουμε δει”.

Αν τα λιμάνια συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά, υπογράμμισε ο κ.Μητσόπουλος, θα είναι πραγματικά καταστροφικές οι συνέπειες για την κυπριακή οικονομία και ήδη, συμπλήρωσε, οι ζημιές που καταγράφονται καθημερινά είναι εκατομμυρίων ευρώ.

“Ήδη έχω ενημερωθεί ότι εταιρείες, οι οποίες εξυπηρετούνται από το λιμάνι Λεμεσού, έχουν εκδηλώσει την πρόθεση τους να φύγουν και να αφαιρέσουν τη Λεμεσό από τα δρομολόγια τους” είπε, προειδοποιώντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην κυπριακή οικονομία, στα συμφέροντα του Κύπριου πολίτη και καταναλωτή, αλλά και στην κερδοφορία της Αρχής Λιμένων.

Τα λιμάνια μας, επεσήμανε, πρέπει να είναι ανοικτά, να είναι φιλικά στην εμπορική δραστηριότητα, να είναι ελκυστικά για επενδύσεις και απηύθυνε για μια ακόμη φορά έκκληση “να συνειδητοποιήσουμε όλοι τη ζημιά που προκαλούμε γιατί είναι σαν να πυροβολούμε πάνω μας, σαν να βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια”.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις νέες κινητοποιήσεις των μαθητών για τα κόμιστρα, ο Υπουργός Συγκοινωνιών έκανε έκκληση ν` αντιληφθούμε όλοι τις δυνατότητες και τις αντοχές της κυπριακής οικονομίας, “να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ευθύνη, το σύστημα των δημόσιων μεταφορών να το κρατήσουμε ζωντανό και να το ενισχύσουμε περαιτέρω”, ενώ εξέφρασε την άποψη πως “τούτη την ώρα αντιπαρατίθεται η σοβαρότητα και η λογική από τη μια και από την άλλη ο άκρατος λαϊκισμός”.

Το μήνυμα το οποίο έχει δοθεί και από τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και τους εταίρους συνομιλητές μας, ανέφερε, “είναι ότι η πολιτική των 10 ευρώ είναι μια πολιτική που κινείται στη σωστή κατεύθυνση” και υπενθύμισε πως σε κάθε σχολική μονάδα θα υπάρχει μηχανισμός, ο οποίος θα εξετάζει εξαιρετικές περιπτώσεις, οι οποίες προκύπτουν και θα δίνονται επί τόπου λύσεις.

“Από εκεί και πέρα άλλες δυνατότητες δεν υπάρχουν”, συμπλήρωσε ο Τάσος Μητσόπουλος.