Συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί με φόντο το περιουσιακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, θα έχουν σήμερα νέα  συνάντηση στο πλαίσιο των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, την πρώτη μετά την ανάπαυλα των καλοκαιρινών διακοπών, με το περιουσιακό να δεσπόζει στη ατζέντα.

Η συνάντηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 9.30πμ, στην προστατευμένη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε πει ότι κατά τη σημερινή συνάντηση θα συζητηθεί κατά κύριο λόγο το περιουσιακό και τα σχετικά κριτήρια.

Πρόσθεσε ότι ξεκινά «μια νέα διαδικασία, η οποία, βάσει κάποιων συγκεκριμένων δεδομένων, μας επιτρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι».

Στην τελευταία τους συνάντηση, στις 27 Ιουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί συμφώνησαν ότι το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία είναι σεβαστό και ότι με τη λύση θα υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για τη ρύθμισή του.

Συμφώνησαν επίσης στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής για θέματα περιουσίας, η οποία θα επιλύει απαιτήσεις για το περιουσιακό.