Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Κοίτασμα-Μαμούθ και μεγάλες προσδοκίες» γράφει ότι νέες προοπτικές που αγγίζουν και τα εν δυνάμει κοιτάσματα στα θαλασσοτεμάχια της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκαλεί η ανακάλυψη από την ιταλική ΕΝΙ, στη γειτονική Αίγυπτο, του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μεσόγειο. Επίσης, αναφέρει ότι συνεχίζεται η μεταναστευτική κρίση, με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο να αναζητά Ευρωπαϊκή λύση στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής. Αλλού, γράφει ότι μειώνονται τα καύσιμα αλλά το ρεύμα ακριβαίνει.

Αλήθεια: Με τίτλο «Διπλή σύσκεψη για τα ενεργειακά», γράφει ότι θετικές είναι οι εκτιμήσεις που έγιναν χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με τη συμμετοχή του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, ως προς τον αντίκτυπο της ανακάλυψης από την ΕΝΙ γιγαντιαίου κοιτάσματος στην ΑΟΖ της Αιγύπτου. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι το περιουσιακό θα κυριαρχήσει στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Επίσης, γράφει ότι δεν εκποιούνται ακίνητα «εγκλωβισμένων» ιδιοκτητών.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ελπίδες για μερίδιο Κύπρου»  γράφει ότι είναι ορατή η πιθανότητα να βγει η Κύπρος κερδισμένη από την ανακάλυψη του αιγυπτιακού κοιτάσματος-μαμούθ, με έκταση 100 τετραγωνικών χλμ, στο οποίο βρίσκονται τουλάχιστον 30 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου και το οποίο ανακαλύφθηκε σε απόσταση 6,5 χλμ από την κυπριακή ΑΟΖ. Σε άλλο θέμα γράφει για σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Εισαγγελία με στόχο την προώθηση δεύτερης υπόθεσης που αφορά την Τράπεζα Κύπρου και η οποία σχετίζεται με την αγορά ελληνικών ομολόγων. Ακόμη, αναφέρει ότι τίτλους θα αποκτήσουν 95% των εγκλωβισμένων αγοραστών.

Χαραυγή: Με τίτλο «Εντείνονται οι διεργασίες στο Κυπριακό» ότι με έμφαση στο περιουσιακό και στα κριτήρια βάσει των οποίων θα κατηγοριοποιηθούν οι περιουσίες και θα καθοριστεί το πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής Περιουσιών, συναντώνται σήμερα οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ενώ θα ενταθούν τους επόμενους μήνες οι διεργασίες στο Κυπριακό. Επίσης, κάνει λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή από τη φωτιά του Σαββάτου στα χωριά Γιόλου και Θελέτρα Πάφου. Εξάλλου, γράφει για εκστρατεία συλλογής σχολικών ειδών από την ΠΕΟΜ για μαθητές που έχουν ανάγκη στήριξης.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Άσχημα νέα για την Κύπρο η μεγάλη ανακάλυψη αερίου», ότι τα σχέδια της Κύπρου να πουλήσει το φυσικό της αέριο στους Αιγυπτίους έχουν κατά πάσα πιθανότητα πεθάνει, μετά την ανακοίνωση για ανακάλυψη κοιτάσματος 30 τρισ. κυβικών ποδιών στα ανοιχτά της Αιγύπτου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη δολοφονία γυναίκας-πολιτικού πρόσφυγα από το Ιράκ, η οποία μαχαιρώθηκε στο λαιμό, στη Δεκέλεια και για την οποία ανακρίνεται ο 21χρονος γιος της. Ακόμη, γράφει ότι επεκτάθηκε το νομοσχέδιο που προστατεύει εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οικονομική Καθημερινή: Με τίτλο «Βρυχάται η Κίνα, τρέμουν οι αγορές» γράφει ότι το σύνδρομο του κίτρινου πυρετού που πανικόβαλε τις διεθνείς αγορές φαίνεται ότι ξεπεράστηκε από τα χρηματιστήρια δυτικών χωρών, τα οποία χθες σημείωσαν αισθητή ανάκαμψη. Επίσης αναφέρεται στις ελληνικές εκλογές και γράφει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποτροπή εκτεταμένης «αποστράτευσης». Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στις έρευνες για εντοπισμό οστών στο «ΝΙΚΗ 4», στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.