Συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας «φρίκης» και εφιαλτικών αποκαλύψεων

Συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας από την φρικιαστική εκείνη μέρα, όταν στις 14 Μαίου, εντοπίστηκε το πρώτο πτώμα στο φρεάτειο του μεταλλέιου στο Μιτσερό.

Από την φρικτη εκείνη μέρα, η κοινωνία παρακολουθεί συγκλονισμένη, τα αποτρόπαια εγκλήματα που ομολόγησε ο 35χρονος ίλαρχος της εθνικής φρουράς, Νίκος Μεταξάς.

Ο  καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος,  παραδέχτηκε συνολικά 7 δολοφονίες,  5 γυναικών και δύο ανήλικων κοριτσιών.

Πρόκειται για τη Mary Rose και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas , την Maricar Valdez, την Livia Florentina  και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και Khadha Anu .

Ο 35χρονος παρουσιάζεται στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, ατάραχος και ψύχραιμος χωρίς να ΄φερει καμία ένσταση στη κράτησή του απαντώντας κάθε φορά στη Δικαστή : “Δεν φέρω ένσταση εντιμοτάτη”

Κατηγορείται επίσης και για υπόθεση βιασμού κάτι το οποίο όμως δεν παραδέχεται.

που μέχρι πρότινος κατέθεσε στους ανακριτές ότι έχασε τη ζωή της από εισρόφηση εμεσμάτων και ακολούθως πέταξε το άψυχο σώμα της στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται και προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέεται με την υπόθεση βιασμού.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε ενώπιον της Επαρχιακού Δικαστή Χριστιάνας Παρπόττα ο ανακριτής της υπόθεσης, Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης, η Αστυνομία έχει στο πλαίσιο των υποθέσεων αυτών λάβει 450 καταθέσεις, ενώ αναμένεται να πάρει ακόμη 100 περίπου.

Μετά από αλλεπάλληλες καταθέσεις  ο ύποπτος, ζήτησε από τους ανακριτές μια κόλλα χαρτί για να γράψει τα στυγερά του εγκλήματα.

Στο μέτωπο των εξετάσεων στα ηλεκτρονικά δεδομένα του καθ΄ομολογία serial killer, ο όγκος των δεδομένων είναι αρκετά μεγάλος αφού συνομιλούσε με πρόσωπα που χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα και για τα οποία γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν.

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο από τα επτά θύματα, που ομολόγησε ότι δολοφόνησε.

Συνεχίζονται, ωστόσο, οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας στην Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό, ενώ αναμένεται να ξαναρχίσουν και οι έρευνες στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Σιέρρα.