Συμπληρωματική κατάθεση Ρ. Ερωτοκρίτου

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου ο οποίος αυτοβούλως επισκέφθηκε γύρω στο μεσημέρι τα γραφεία του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας, έδωσε δίωρη συμπληρωματική κατάθεση.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι “σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τα γραφεία του ΤΑΕ Αρχηγείου ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και έχει δώσει συμπληρωματική κατάθεση”.

Όπως είπε, η νέα κατάθεση του κ. Ερωτοκρίτου θα αξιολογηθεί σε συνάρτηση και με τη πολυσέλιδη κατάθεση που έδωσε στις 16 και 17 Απριλίου για τις καταγγελίες εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και άλλων προσώπων.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι μετά την αξιολόγηση του περιεχομένου της διήμερης κατάθεσης του κ. Ερωτοκρίτου την περασμένη εβδομάδα οι ανακριτές θα προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες συμπεριλαμβανομένων και της λήψης καταθέσεων από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ερωτηθείς σχετικά με τα πρόσωπα που ενδεχομένως θα κληθούν για κατάθεση, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “αυτό θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα των ανακριτών και την πορεία των ερευνών”.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε επίσης ότι εναπόκειται στον ίδιο τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα κατά πόσον θα ζητήσει να δώσει εκ νέου κατάθεση, σημειώνοντας ότι όταν κάποιος προβαίνει σε καταγγελίες μπορεί να δώσει κατάθεση πέραν της μιας φοράς.

Η ανακριτική Αρχή, πρόσθεσε, λαμβάνει και αξιολογεί το περιεχόμενο των καταθέσεων και αποφασίζει για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης

Είπε, τέλος, ότι οι εξετάσεις σχετικά με τις καταγγελίες του κ. Ερωτοκρίτου συνεχίζονται.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι το αίτημα δικαστικής συνδρομής έχει ετοιμαστεί και θα σταλεί προς τις ελληνικές δικαστικές Αρχές με σκοπό την ανάκριση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Είπε, επίσης, ότι το αίτημα ετοιμάστηκε από τα μέλη της ανακριτικής ομάδας, η οποία διερευνά τα αίτια κατάρρευσης της Κυπριακής οικονομίας, μετά από έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα.

Ανέφερε ακόμη ότι το αίτημα περιλαμβάνει συγκεκριμένα ερωτήματα για να απαντηθούν, ενώ ζητείται επίσης όπως παρίστανται και ανακριτές της υπόθεσης κατά την ανάκριση.