Συμμαχία: Πρόκληση κάποιοι αξιωματούχοι να παίρνουν 2 και 3 συντάξεις

Σε γραπτή ανακοίνωση,  η Συμμαχία Πολιτών, τονίζει ότι σε μια εποχή που οι χαμηλοσυνταξιούχοι δίνουν αγώνα επιβίωσης, αποτελεί κατάφωρη αδικία και πρόκληση κάποιοι κρατικοί αξιωματούχοι να παίρνουν δύο και τρεις παχουλές συντάξεις μαζί με αντιμισθία.

Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι άμεσα το πρόβλημα αυτό πρέπει να επιλυθεί και η Βουλή σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, θα πρέπει να αναζητήσουν τρόπους ρύθμισης του. Ταυτόχρονα όσοι από αυτούς τους προνομιούχους κατέχουν πολιτειακό ή άλλο δημόσιο αξίωμα ή θέση μετά από διορισμό από την Κυβέρνηση θα πρέπει είτε να απολυθούν είτε να εργάζονται χωρίς αμοιβή.

Θέση της Συμμαχίας Πολιτών είναι ότι η χαμηλότερη σύνταξη πρέπει να είναι πάνω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή πάνω από 730 ευρώ. Προς αυτή την κατεύθυνση καταθέσαμε Πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα ζητούμε όπως επανασχεδιαστεί το συνταξιοδοτικό σύστημα για να γίνει πιο δίκαιο. Είναι ανεπίτρεπτο σε ένα Ευρωπαϊκό κράτος που θέλει να λέει ότι έχει κράτος πρόνοιας, να ορίζει το όριο της φτώχιας και να δίνει συντάξεις κάτω από αυτό ενώ την ίδια ώρα κάποιοι χωρίς αισχύνη να απολαμβάνουν πολλαπλές συντάξεις.