Αλληλεγγύη: Το ότι ως Ε/Κ πλευρά ακόμα ψαχνόμαστε απέδειξε η χθεσινή σύναξη του Εθνικού Συμβουλίου

Σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγή αναφέρθηκε στο Κυπριακό και στη χθεσινή σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για το Κυπριακό.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το ότι ως Ε/Κ πλευρά ακόμα ψαχνόμαστε για το Κυπριακό απέδειξε ξανά η χθεσινή σύναξη του Εθνικού Συμβουλίου. Και στην κυριολεξία ψάχνουμε τώρα να βρούμε τα πρακτικά των ΗΕ μιας σειράς κρίσιμων επαφών στο Κρανς Μοντανά.

Από την άλλη, εισπράξαμε τις σοφές συμβουλές ότι ο χρόνος παγιώνει τα τετελεσμένα γι’ αυτό ας «τα βρούμε» προτού είναι αργά, ξεχνώντας ότι εμείς διαφεντεύουμε το χρόνο αρκεί να τον διαφεντεύουμε σωστά.

Με ότι έχει αναφερθεί ή αφεθεί να εννοηθεί, το Κίνημα Αλληλεγγύη ξαναφέρνει στο τραπέζι αυτό που έχει διαδηλώσει επανειλημμένα: Το πρόβλημα της Κύπρου είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και στη βάση αυτής της αναντίλεκτης θέσης μπορούμε να κτίσουμε τις ενέργειές μας, εντός και εκτός Κύπρου.

Η κατοχική Τουρκία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η παρουσία της στο νησί έχει κόστος. Ο εξευμενισμός του σουλτάνου της Άγκυρας δεν αποδίδει ούτε απέδωσε. Τα διεθνή βήματα υπάρχουν αρκεί να τα χρησιμοποιήσουμε με το σωστό και συγκροτημένο τρόπο. Οι τριμερείς συμμαχίες που κτίζουμε πρέπει να αποκτήσουν νόημα και περιεχόμενο.

Είναι καιρός να γίνει από όλους αντιληπτό ότι δεν παίζουμε με το χρόνο αλλά εννοούμε αυτά που κάνουμε, μετατρέποντας το χρόνο σε κατάρα γι’ αυτούς που στρατηγικά τον ροκανίζουν.