Συμμαχία Πολιτών: Σε «χαμηλές πτήσεις» κινείται το σχέδιο ΕΣΤΙΑ

Συμμαχία Πολιτών: Σε «χαμηλές πτήσεις» κινείται το σχέδιο – Προειδοποιούσε εγκαίρως εις ώτα μη ακουόντων

Σε «χαμηλές πτήσεις» κινείται το πολυδιαφημιζόμενο Σχέδιο Εστία, αφού όπως φαίνεται, δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των δανείων που περνά τον πήχη και μπορεί να αξιοποιήσει τη λύση αναδιάρθρωσης που προσφέρει το σχέδιο, διασώζοντας την πρώτη κατοικία τους.

Η Συμμαχία Πολιτών προειδοποίησε εγκαίρως στο παρελθόν, ότι το Σχέδιο Εστία ως είχε, δεν θα έλυνε το πρόβλημα και θα εξυπηρετούσε μόνο στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Ως Κίνημα Κίνημα εκφράσαμε επανειλημμένα ανησυχίες για το Σχέδιο Εστία, καθώς επιβραβεύει την ασυνέπεια και τιμωρεί την συνέπεια. Δεν λήφθηκαν τα δέοντα μέτρα τα οποία να στηρίζουν και να επιβραβεύουν τους συμπολίτες μας οι οποίοι ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.

Οι πραγματικές πιο ευάλωτες κατηγορίες των πολιτών ουσιαστικά έμειναν εκτός Σχεδίου. Χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι επέλεξαν να εξυπηρετούν τα δάνεια τους νιώθουν δικαίως μέγιστη αδικία αφού δεν μπορούν ν’ αξιοποιήσουν το Σχέδιο.

Με το Σχέδιο Εστία το κράτος ανταμείβει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και αυτό αποδεικνύεται και από την απήχηση που έχει το Σχέδιο στους δανειολήπτες.