Στεφάνου: Μη αποτελεσματικό το σχέδιο ΕΣΤΙΑ – Αλαλούμ μεταξύ εμπλεκόμενων

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου στη Βουλή, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών αναφορικά με το Σχέδιο Εστία

Βάσει της ενημέρωσης που τύχαμε σήμερα, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι μεγάλες ανησυχίες που είχαμε αναφορικά με έλλειψη αποτελεσματικότητας του σχεδίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δάνειων. Πέραν λοιπόν από τον λανθασμένο προσανατολισμό που έχει το Σχέδιο Εστία, παράλληλα αποδεικνύεται και μη αποτελεσματικό.

Η μη αποτελεσματικότητα του Σχεδίου γίνεται ακόμη πιο έντονη εξαιτίας της ασυνεννοησίας, ενίοτε και του αλαλούμ που επικρατεί μεταξύ των εμπλεκομένων που συμμετέχουν στο Σχέδιο.

Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι ενώ οι αρχικοί αριθμοί που δόθηκαν από το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρονταν για περίπου δεκαπέντε χιλιάδες δικαιούχους, μέχρι σήμερα έχουμε μόνο 152 αιτήσεις στο τελικό στάδιο.

Θα πρέπει να πω ότι μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία ένδειξη για το τι θα κάνουν για τους ευάλωτους δανειολήπτες.

Όπως επίσης τίποτα δεν έχει αναφέρει σχετικά με τους συνεπείς δανειολήπτες. Την ίδια ώρα, παρά το γεγονός ότι έχει αποφασιστεί η αναστολή των εκποιήσεων για όλους όσοι έκαναν αίτηση στο Σχέδιο Εστία, εντούτοις κάνεις δεν γνωρίζει τι γίνεται με τις εταιρείες πιστώσεων και τις εταιρείες πώλησης περιουσιακών στοιχείων, οι οποίες είτε είναι θυγατρικές τραπεζών είτε είναι συνδεδεμένες μαζί τους.