Συμμαχία Πολιτών: Επιβάλλεται σύγκληση Εθνικού πριν από το δείπνο

Πριν το δείπνο και την όποια απόφαση, επιβάλλεται καλύτερος συντονισμός με την Ελληνική κυβέρνηση και σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας Πολιτών κ. Φιλαρέτου:

“Λίγες ημέρες πριν την πραγματοποίηση του δείπνου Αναστασιάδη-Ακιντζί η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις της.

Ένα δείπνο το οποίο θα διεξαχθεί υπό την σκιά των κανονιοφόρων, γιατί αν η Τουρκία είχε την ελάχιστη καλή θέληση δεν θα εξέδιδε νέες Navtex ούτε και θα συνέχιζε την πολεμική ρητορική. Όλες οι κινήσεις της στοχεύουν σε επίδειξη της στρατιωτικής της ισχύος και με αυτή τη λογική η Τουρκία του Ερντογάν εννοεί τον διάλογο.

Ταυτόχρονα ο Ακιντζί έχει υιοθετήσει πλήρως τις Τουρκικές αιτιάσεις με αποτέλεσμα το λεγόμενο κοινωνικό δείπνο να εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

Για αυτό και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν πρέπει να συρθεί άρον-άρον σε συνομιλίες. Στο τραπέζι των συνομιλιών δεν θα συναντήσει μια διαφορετική Τουρκία. Η ίδια Τουρκία που εμφανίζεται επιθετική στο Αιγαίο, στην κυπριακή ΑΟΖ και στη Συρία , η ίδια Τουρκία θα βρίσκεται στις συνομιλίες και με τους ίδιους ακραίους στόχους.

Πριν την όποια απόφαση, επιβάλλεται καλύτερος συντονισμός με την Ελληνική κυβέρνηση και σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου ώστε να αξιολογηθούν σε βάθος οι τουρκικοί στόχοι και να διαμορφωθεί από κοινού μια πολιτική για το πως θα πορευτούμε και στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και στην προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού.”