Συμμαχία – Οικολόγοι: Απαίτηση να πληρώσουν οι υπαίτιοι για καταστροφή του Συνεργατισμού

Κοινή ανακοίνωση της Συνεργασίας Συμμαχίας – Οικολόγοι για ανάληψη ευθύνης για τη κατάρρευση του Συνεργατισμού και τα ΜΕΔ πολιτικών προσώπων

Ως Συνεργασία «Συμμαχία – Οικολόγοι» εκφράζουμε δημόσια την απαίτηση να πληρώσουν οι υπαίτιοι για την καταστροφή του Συνεργατισμού. Τέρμα πλέον στην συνεχή ανοχή στα σκάνδαλα. Η ανοχή οδηγεί στην επανάληψη.

Με τα όσα διαδραματίστηκαν στην Βουλή την Παρασκευή, γίνεται σε όλους αντιληπτό ότι τελικά κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ Αβέρωφ Νεοφύτου ήθελε δήθεν να τοποθετηθεί ο λαός για την κατάρρευση του Συνεργατισμού γι αυτό πρότεινε (τάχα) την αυτοδιάλυση της Βουλής, ωστόσο όταν προτάθηκε από τη συνεργασία ΣΥΜΜΑΧΙΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ να απευθυνθούμε στο λαό ο οποίος δια δημοψηφίσματος να αποφασίσει, αρνήθηκε. ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ , ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ (δια της αποχής) ταυτίστηκαν. Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι άλλα λένε και άλλα κάνουν.

Αυτός είναι κι’ ο λόγος που δεν θέλουν να δημοσιοποιηθούν οι κατάλογοι με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων. Εμείς όμως εμμένουμε στη διαφάνεια και με κοινή επιστολή τους οι Προέδροι κ. Λιλλήκας και κ. Περδίκης ζήτησαν από όπως δοθεί στη δημοσιότητα ο κατάλογος που παρέδωσε στη Βουλή με την αποχώρηση της η κα Γιωρκάτζη.

Ζητούμε από τη Κεντρική Τράπεζα αφού επεξεργαστεί στοιχειωδώς το κατάλογο να τον επιστρέψει στη Βουλή ώστε να δοθεί στη δημοσιότητα. Ζητάμε διαφάνεια. Όλα στο φως.