Συμμαχία: Θέση μας είναι η προστασία τυπικών δανειοληπτών

Θέση αρχής μας είναι η προστασία όσων ήταν συνεπείς με τα δάνεια τους μέχρι την οικονομική κρίση και όχι των στρατηγικών κακοπληρωτών, αναφέρει σε ανακοίνωση η Συμμαχία Πολιτών για τα Μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Νομοσχέδια και Προτάσεις νόμου για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια συζητήθηκαν και σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Δυστυχώς, συνεχίζεται η αποσπασματική και μπαλωματική προσπάθεια επίλυσης αυτού του τεράστιου προβλήματος που βασανίζει την κυπριακή κοινωνία και οικονομία.

Η Συμμαχία Πολιτών, ζητά όπως συζητηθούν συνολικά οι πτυχές που αφορούν στα ΜΕΔ ώστε να βρεθεί μια ολοκληρωμένη λύση. Για αυτό και αναμένουμε επιτέλους την Κυβέρνηση Αναστασιάδη να καταθέσει τις δικές της Προτάσεις.

Ταυτόχρονα πρέπει επιτέλους να γίνει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και στους δανειολήπτες που μέχρι την οικονομική κρίση ήταν συνεπείς στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Θέση αρχής της Συμμαχίας Πολιτών είναι όπως βρεθεί τρόπος να προστατεύσουμε όσους ήταν συνεπείς με τα δάνεια τους μέχρι την οικονομική κρίση αλλά όχι τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που ενώ μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις εκμεταλλεύονται το σύστημα.