Συμμαχία για απώλεια χαλουμιού: Συνεχίζεται η ανευθυνότητα και η ατιμωρησία

Μόνο με την ψήφιση των 4 Προτάσεων Νόμου για Προσωπική Αστική Ευθύνη θα τερματιστεί η ανευθυνότητα και η ατιμωρησία, αναφέρει σε ανακοίνωση για την απώλεια του χαλουμιού, η Συμμαχία Πολιτών.

Η απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλουμιού στη Βρετανία , έχει οδηγήσει κάποιες πολιτικές δυνάμεις να καλούν τον Υπουργό Εμπορίου σε παραίτηση. Δυστυχώς ακόμη και να παραιτηθεί ο Υπουργός, η κουλτούρα της ανευθυνότητας και της ατιμωρησίας θα συνεχίσει να διέπει τον δημόσιο βίο και τα όποια λάθη να τα πληρώνουν με βαρύ τίμημα οι πολίτες και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Αυτό που άμεσα χρειάζεται είναι μέσα από νομοθετική ρύθμιση να επιβάλλεται τιμωρία σε όσους κατέχουν δημόσιο αξίωμα οι οποίοι μέσα από τις αποφάσεις τους ή τις παραλείψεις τους ζημιώνουν το κράτος.

Για αυτό και η Συμμαχία Πολιτών κατέθεσε τέσσερις Προτάσεις Νόμου που αφορούν την εισαγωγή της «Προσωπικής Αστικής Ευθύνης» των μελών των ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών, των Ανεξάρτητων Αξιωματούχων του Κράτους , των Μελών της ΕΕΥ και της ΕΔΥ, και των δημοσίων υπαλλήλων.

Μόνο όταν κάποιος αισθάνεται ότι θα έχει σοβαρές επιπτώσεις από τις λανθασμένες του ενέργειες ή την κωλυσιεργία του, θα αναγκαστεί να εργαστεί με περισσότερο επαγγελματισμό προς όφελος του κράτους και των πολιτών του.