Συλλούρης: Το Πόθεν Έσχες είχε στόχο την διαφάνεια και όχι να γίνει κουτσομπολιό

Σε δηλώσεις του στο Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, αναφέρθηκε στην δημοσίευση του Πόθεν Έσχες η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις από το κοινό.

Συγκεκριμένα ο κ. Συλλούρης είπε πως” είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, που όχι ο κόσμος αλλά ο Τύπος αντιμετωπίζει διάφορα ζητήματα πολιτικά. Όταν και αυτό το μεγάλο ζήτημα πήρε μια πορεία πολύ θετική για πρώτη φορά από το 60 μέχρι και σήμερα που έχουμε Βουλή που φτάνει στο σημείο να δημοσιοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών, των Υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατία, αυτό αντί να αντιμετωπίζεται ως θετικό βρίσκουμε τρόπο να το υποβαθμίσουμε και να το υποτιμήσουμε”.

Παράλληλα ανέφερε ότι σε ελάχιστες Ευρωπαϊκές χώρες γίνεται αυτό και “αντί να πούμε ότι πρωτοπορισαμε, βρήκαμε τρόπο να λέτε εσείς (Τύπος) ότι δέχεστε πυρά από τον κόσμο, αντιλαμβάνεστε ότι το λιγότερο το θεωρώ κατάντημα”.

Επίσης αναρωτήθηκε αν είναι σωστό να χάνουμε την ουσία και ” να λέμε ποιος είναι ο πιο πλούσιος και ποιος ο πιο φτωχός”.

Επίσης κάλεσε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσουν την διαφάνεια που τους έχει προσφέρει η βουλή και να κάνουν οποιαδήποτε έρευνα χρειάζονται και θέλουν και όχι να παίρνουν τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ που διαστρεβλώνουν και παρουσιάζουν λανθασμένα στοιχεία για λόγους εντυπώσεων”.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για τον ίδιο, ο κ. Συλλούρης αναρωτήθηκε αν υπάρχει “σοβαρός δημοσιογράφος που να δίνει αυτή την εικόνα;¨ Παράλληλα είπε χαρακτηριστικά ότι αν είχα 49 χωράφια, όπως γράφετε θα ήμουν ίσως ο μεγαλύτερος γενοκτονίας της Κύπρου”.

Ο νόμος είναι για να κάνεις σύγκριση των χρονικών στιγμών και πώς αποκτήθηκε και όχι για να βρεις την περιουσία του αξιωματούχου που περιγράφει.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι θα ζητήσει να αλλάξει ο νόμος για το Πόθεν Έσχες και να μην δημοσιοποιηθεί ξανά γιατί ” είχε στόχο την διαφάνεια και όχι να γίνει κουτσομπολιό”.

Δείτε ολόκληρη την παρέμβαση: