Γιωργάλλας: Να μπει τελεία στο πλιάτσικο λεηλασίας των τ/κ περιουσιών

Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης, Μιχάλης Γιωργάλλας, σεδηλώσεις του σήμερα ανέφερε ότι «Είναι τουλάχιστο απαράδεκτο 43 χρόνια μετά η πολιτεία να μην γνωρίζει τους χρήστες, τα συμβόλαια, τα συμφέροντα και τα τεράστια ποσά που διακινούνται γύρω από την εκμετάλλευση των τουρκοκυπριακών περιουσιών».

Και πρόσθεσε: «Ήρθε η ώρα να επιδείξουν όλοι τόλμη προκειμένου να τερματιστεί το πλιάτσικο λεηλασίας των Τουρκοκυπριακών περιουσιών και να παταχθούν συμφέροντα και καταχρηστικές νοοτροπίες, να τιμωρηθούν απατεώνες αλλά και ιδιαίτερα να γίνει ισότιμη κατανομή των βαρών της εισβολής και να στηριχθεί ουσιαστικά η πλευρά των προσφύγων».

«Η πρόθεση του Υπουργού Εσωτερικών όπως έχει εκφραστεί σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων είναι να ξεκινήσει από την αρχή με εργοδότηση εμπειρογνώμονα ο οποίος θα εργαστεί προκειμένου να προτείνει ενέργειες, διαδικασίες και μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν στο να μπορέσει η πολιτεία να τακτοποιήσει αυτή την αταξία που υπάρχει σε αυτό το θέμα», τόνισε ο βουλευτής της Αλληλεγγύης.

«Εμείς θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση με την προϋπόθεση ότι θα επιδειχθεί ταχύτητα στην προσφοροδότηση, την εργοδότηση και στην εφαρμογή των μέτρων, διότι η υπομονή των προσφύγων αλλά και της πολιτείας στο σύνολο της έχει εξαντληθεί. Τα ψέματα έχουν τελειώσει και πρέπει επιτέλους να μπει μία τελεία και να ξεκινήσουμε ξανά από την αρχή αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τις τουρκοκυπριακές περιουσίες προκειμένου να ενισχυθούν όχι μόνο οι ευάλωτες ομάδες των προσφύγων αλλά γενικά οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού» είπε καταληκτικά ο κύριος Γιωργάλλας.