Συλλούρης: Τα ποσοστά αποχής αποδεικνύουν την αδιαφορία των νέων για όσα συμβαίνουν στον τόπο

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στην Α’ Σύνοδο της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι τα ποσοστά αποχής κατά τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες αποδεικνύουν την αδιαφορία των νέων για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας

Η Α΄ αυτή Σύνοδος κλείνει τον κύκλο των τριήμερων εκδηλώσεων της 1ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, μια δράση που συνδιοργανώνει το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, σε συνεργασία με το Cyprus Youth Diploma CY και με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Δ. Συλλούρη στην Α’ Σύνοδο της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που προσφωνώ σήμερα την Α΄ Σύνοδο της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Α΄ αυτή Σύνοδος κλείνει τον κύκλο των τριήμερων εκδηλώσεων της 1ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, μια δράση που συνδιοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με το Cyprus Youth DiplomaCY και με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS.

Σημειώνουμε με ικανοποίηση ότι το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και στη δημιουργία πολιτικής για τη νεολαία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού είναι ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας.

Είμαι πεπεισμένος ότι η Σύνοδος αυτή θα δώσει την ευκαιρία στους νέους συμπολίτες μας να προβληματιστούν για θέματα που τους απασχολούν ιδιαίτερα, όπως π.χ. η νεανική ανεργία, ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η συμμετοχή των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να προτείνουν λύσεις για θέματα που τους ταλανίζουν.

Η φιλόδοξη αυτή πρωτοβουλία πιστεύω ότι θα δώσει την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν στα κοινά και να καταστούν έτσι ενεργότεροι πολίτες, αφού τα ποσοστά αποχής κατά τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες αποδεικνύουν την αδιαφορία των νέων για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας.

Η νέα αυτή διοργάνωση που διεξάγεται σήμερα έρχεται να συμπληρώσει τις ετήσιες Συνόδους της Κυπριακής Παιδοβουλής, που διεξάγεται εδώ και δεκαπέντε χρόνια πάνω σε ετήσια βάση, της Βουλής των Γερόντων, που διεξάγεται επίσης πάνω σε ετήσια βάση εδώ και δεκαεπτά χρόνια, καθώς και της Ετήσιας Συνόδου της Κοινωνίας των Πολιτών που διεξάγεται εδώ και πέντε χρόνια.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια αξιόλογη διοργάνωση, που στοχεύει να δώσει το έναυσμα για δημιουργική και υγιή συμμετοχή και ενεργοποίηση των νέων συμπολιτών μας, που αποτελούν την ελπίδα μας και την επένδυσή μας ως κοινωνία για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ευχόμαστε η Σύνοδος αυτή να φέρει πιο κοντά τους νέους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και να εμπλουτίσει την πολιτική ζωή του τόπου με νέους ανθρώπους.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στη σημερινή σας Σύνοδο και να σας διαβεβαιώσω ότι η Βουλή θα βρίσκεται δίπλα σας, ως συμπαραστάτης στην προσπάθεια υλοποίησης των στόχων σας.

Περαιτέρω, οι αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές θα ενημερωθούν για τις εργασίες της Συνόδου σας και θα συνδράμουν το έργο σας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του Κοινοβουλίου.