Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Εκπαιδεύουν την αστυνομία για μετά τη λύση του Κυπριακού” γράφει ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της `Σ` μέσα στον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε τόσο στα κατεχόμενα όσο και στις ελεύθερες περιοχές ειδικό σεμινάριο από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία που αφορούσε θέματα ομοσπονδιακής αστυνομίας. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει για προβληματισμούς στους τυροκόμους και για άλματα στις εξαγωγές του χαλουμιού που καταγράφει η Στατιστική Υπηρεσία. Επίσης, προβάλλει συνέντευξη στην `Σ` του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος είπε ότι `ηγέτης που φοβάται τον λαό αδυνατίζει τη διαπραγματευτική του θέση`.

Αλήθεια: Με τίτλο “Έτσι σταματήσαμε το `φωτογραφικό` φούσκωμα” γράφει ότι στο κενό πέφτει η προσπάθεια του πρώην ΥΠΕΣ επί διακυβέρνησης Χριστόφια, Ν. Συλικιώτη, να παρουσιάσει ότι τίποτα το μεμπτό και το `ύποπτο` δεν υπήρξε στην επί των ημερών του `φωτογραφική` απόπειρα να αλλάξει την πολεοδομική ζώνη στην περιοχή των `Χαλεπιανών`. Αλλού, προβάλλει συνέντευξη στην `Α` του διεθνολόγου Τ. Τσελεπή, ο οποίος είπε ότι αν δεν υπάρξει πρόοδος στο περιουσιακό, δύσκολα μπορούμε να προχωρήσουμε με τα σημερινά δεδομένα. Επίσης, αναφέρει ότι η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και ευρωβουλευτής Ε. Θεοχάρους αντί να στηρίξει τους ανέργους όπως είπε πριν τις εκλογές δίδοντας το ένα τρίτο του μισθού της, σπονσάρει το κόμμα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Σκληρό πόκερ για εδαφικό” γράφει ότι τα κριτήρια που έχει καταθέσει η τ/κ πλευρά για το εδαφικό παραπέμπουν σε μια φόρμουλα για περιορισμένες εδαφικές αναπροσαρμογές, την ίδια ώρα η ε/κ πλευρά προτείνει ένα μοντέλο που θα δώσει τη δυνατότητα επιστροφής σε 100,000 πρόσφυγες υπό το ε/κ συνιστών κρατίδιο. Σε άλλο της θέμα προβάλλει αυτούσια την κατάθεση που προκάλεσε σάλο αναφορικά με τις σχέσεις του γνωστού εργολήπτη Μιλτιάδη Νεοφύτου με τον τέως Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια. Επίσης, αναφέρει ότι στην τελική ευθεία είναι η υλοποίηση των έργων στην Πλατεία Ελευθερίας.

Χαραυγή: Με τίτλο “Κουκουλώνουν υπόθεση στοιχήματος 15 εκ.” γράφει ότι επώνυμοι παράγοντες στο ποδόσφαιρο εμπλέκονται σε παράνομα ποδοσφαιρικά στοιχήματα με μεγάλα χρηματικά ποσά και ότι ενισχύονται οι υποψίες για συγκάλυψη και `κλείσιμο` της υπόθεσης αφού υπάρχει ενδεχόμενο για διαγραφή ηλεκτρονικών ιχνών. Αλλού, γράφει ότι το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ αξιολόγησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τόνισε μεταξύ άλλων την εμμονή για κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων. Αναφέρεται επίσης στα πλαστά φάρμακα που κατακλύζουν την αγορά και αποτελούν κίνδυνο για την υγεία.

 Καθημερινή: Με τίτλο  “Με το φυσικό αέριο βάζουν πίεση οι ΗΠΑ στην Τουρκία” γράφει ότι η πορεία του Κυπριακού μέσω της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ περνάει και από τις συναντήσεις αξιωματούχων αλλά και από την πορεία εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας – ΗΠΑ. Αλλού, προβάλλει συνέντευξη στην εφημερίδα του Υπουργού Γεωργίας, Νίκου Κουγιάλη, ο οποίος είπε ότι στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία κατοχύρωσης της Προστασίας Ονομασίας Προέλευσης του χαλουμιού. Προβάλλει και συνέντευξη στην `Κ` του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος δήλωσε ότι είναι εφικτή η λύση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

Μάχη: Με τίτλο  `Σε ένα χρόνο εξετάσεις για διορισμούς` προβάλλει συνέντευξη στην εφημερίδα του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή, ο οποίος ανέφερε ότι τον Οκτώβρη του 2017 θα αρχίσει η υλοποίηση του νέου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση με τις πρώτες εξετάσεις που θα διενεργηθούν. Γράφει επίσης ότι σε ρυθμούς Νέας Υόρκης και της τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ, γύρω από την οποία απλώνεται κυριολεκτικά ένα πέπλο μυστηρίου, ως προς τις στοχεύσεις και την αναγκαιότητα, κινούνται τα πάντα στο Κυπριακό. Προβάλλει ακόμη συνέντευξη από το αρχείο της εφημερίδας του αείμνηστου Θανάση Ζαφειρίου, του ήρωα καταδρομέα, που είχε διασωθεί από το Νοράτλας και απεβίωσε πρόσφατα.

Sunday Mail: Με τίτλο  “Σκληρές πραγματικότητες εμποδίζουν τη συμφωνία” αναφέρεται στο Κυπριακό και γράφει ότι οι δύο ηγέτες κάνουν κούρσα με το χρόνο για επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους, την ώρα που τα ακανθώδη ζητήματα παραμένουν άλυτα, οι πραγματικότητες επί του εδάφους αλλάζουν, και υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση και στις δύο πλευρές. Προβάλλει πρωτοσέλιδα και φωτογραφία από το Μόναχο της Γερμανίας όπου χθες εν μέσω βροχής ξεκίνησε το ετήσιο φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest. Γράφει επίσης για την υπόθεση του εργολάβου Μ. Νεοφύτου εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια.