Συλλούρης: Μερική αποκρατικοποίηση των ημικρατικών χωρίς την παραχώρηση υποδομών

Μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των συντεχνιών του προσωπικού της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, ο Πρόεδρος ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Δημήτρης Συλλούρης προέβη στην εξής δήλωση:

«Ακούσαμε με προσοχή τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΑΤΗΚ και μιλήσαμε με απόλυτη ειλικρίνεια. Η υφιστάμενη κατάσταση στους ημικρατικούς οργανισμούς δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η νοοτροπία, που επιτρέπει στις διοικήσεις όλων των ημικρατικών οργανισμών και φυσικά της CYTA, να θεωρούν τους οργανισμούς φέουδα, αποδείχθηκε καταστροφική. Αν δεν εκσυγχρονιστούν και αν δεν μεταρρυθμιστούν οι ημικρατικοί οργανισμοί, πολύ σύντομα δεν θα είναι βιώσιμοι», είπε ο κ. Συλλούρης και συνέχισε:

«Ωστόσο, ούτε η μέθοδος της άτακτης πλήρους ιδιωτικοποίησης μας βρίσκει σύμφωνους, γιατί εκτός από τη δημιουργία ανεξέλεγκτων ιδιωτικών μονοπωλίων σε τομείς ζωτικούς για το κράτος, δεν θα είναι και αποδοτική. Θα επιφέρει ένα προσωρινό εισόδημα χαμηλότερο των αναγκών της δανειακής σύμβασης και θα μονιμοποιήσει και νομιμοποιήσει δυσμενείς συνέπειες για το κράτος και την κοινωνία», τόνισε ο Δημήτρης Συλλούρης και πρόσθεσε:

«Η πρόταση του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ προνοεί την μερική αποκρατικοποίηση, που να αφορά εμπορικές δραστηριότητες, χωρίς να παραχωρηθούν υποδομές, κρίσιμες για την ασφάλεια του Κράτους. Εάν αποφασιστεί να ακολουθηθεί αυτή η μέθοδος, τα υπόλοιπα είναι θέμα ειλικρινούς διαλόγου και το νέο σχήμα θα μπορεί να λειτουργήσει», είπε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και κατέληξε:

«Όλοι αναγνωρίζουμε ότι τα περιθώρια στενεύουν. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν, θα πρέπει να διέπονται από σύνεση και σοβαρότητα και να αποκλείουν τους δογματισμούς, με στόχο να διασφαλιστεί το μέλλον των οργανισμών και το δημόσιο συμφέρον».