Συλλούρης: Η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να διαλευκάνει την αλήθεια και να τιμωρήσει τους ενόχους

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Δημήτρης Συλλούρης με σημερινές του δηλώσεις σχολίασε τις εξελίξεις στο σκάνδαλο της CYTA, λέγοντας:s

«Η υπόθεση της CYTA έχει προχωρήσει ενώπιον της δικαιοσύνης, μέσα από νενομισμένες διαδικασίες και σύμφωνα με όλα όσα προβλέπονται από τους νόμους του κράτους και δεν υπάρχει καμία βάση αμφισβήτησης της δικαιοσύνης.» είπε ο κ. Συλλούρης και συνέχισε:

«Σε μια χώρα που πάσχει από σεβασμό προς τους θεσμούς και που πληρώνει τις συνέπειες γι’ αυτή τη νοοτροπία, είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να αμφισβητείται μέχρι και ο θεσμός της δικαιοσύνης.

Η πολιτικοποίηση της υπόθεσης προσφέρει την κάκιστη υπηρεσία, διχάζει το λαό και αυξάνει την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχουν οι πολίτες έναντι των θεσμών.» τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και συνέχισε:

«Η θέση του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ είναι ότι όσοι έχουν παρανομήσει όποιαν ιδιότητα και να κατέχουν, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις, που προνοεί ο νόμος.
Τα μικροκομματικά και μικροπολιτικά συμφέροντα δεν έχουν θέση στην προσπάθεια που καταβάλλεται και την οποία θεωρητικά στηρίζουν όλοι, για εξυγίανση και εκσυγχρονισμό της δημόσιας ζωής.

Η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να διαλευκάνει την αλήθεια και να τιμωρήσει τους πραγματικούς ενόχους.

Όσοι δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.», κατέληξε ο κ. Συλλούρης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ